De bladkorven verschijnen weer in ‘t straatbeeld

0
(bron: Circulus)

LOCHEM/GORSSEL – Vanaf 25 oktober plaatst Circulus weer de bladkorven in alle kernen van de gemeente Lochem. Door blad te verwijderen worden onveilige situaties en gladheid voorkomen. Het herfstblad krijgt een duurzame bestemming in borders of als bodemverbeteraar. In de week voor kerst haalt Circulus de korven weer weg.

Klik HIER voor een kaart waarop alle bladkorven zijn aangegeven…

Bewoners kunnen opgeveegd blad in de bladkorven deponeren. Circulus leeft deze als ze vol zijn. Wie ziet dat een korf vol zit kan dit zelf melden op de kaart door te klikken op de korf in kwestie. De status verandert dan in ‘vol’. Circulus komt dan in actie.

Melding

De bladkorven zijn alleen voor blad. Als er afval in of bij de korf ligt, of als schade is ontstaan, kan dit worden gemeld via: www.circulus.nl/lochem/melding.

Circulus laat het blad omzetten tot een duurzame grondverbeteraar. Ook gebruiken ze het blad in borders als beschermlaag voor plantenwortels. Insecten en kleine dieren vinden in de winter een veilige verblijfplaats tussen het blad. Hergebruiken kan alleen als het blad ‘schoon’ is en er geen takken of ander (groen)afval tussen zit.

Compost

Mensen die veel blad in eigen tuin hebben krijgen het advies om een laagje in de borders te leggen om planten te beschermen en de grond te verbeteren. Het is ook mogelijk om bladcompost maken. Een stappenplan hiervoor is te vinden op: www.circulus.nl/lochem.

Blad is groenafval en mag dus ook in de groene container. Inwoners in de gemeente kunnen met hun milieupas 500 kilo groenafval gratis naar het recycleplein brengen. Dat is handig als er meer groenafval is dan de container aankan. Klik HIER voor de openingstijden.