Henk van Zeijts lijsttrekker GroenLinks Lochem

0
Henk van Zeijts gaat als lijsttrekker van GroenLinks de verkiezingscampagne in (foto: GroenLinks Lochem/ Geert de Groot)

LOCHEM/GORSSEL – Wethouder Henk van Zeijts is opnieuw gekozen als lijsttrekker voor GroenLinks in Lochem voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. De leden van GroenLinks hebben hem unaniem gekozen tijdens de algemene ledenvergadering.

Henk van Zeijts was ook al lijsttrekker bij de voor GroenLinks succesvolle verkiezingen van 2018. De partij haalde toen 4 zetels en ging deel uitmaken van de coalitie met GB en VVD. Voor 2022 streeft de partij naar evenaring van het huidige zetelaantal. Van Zeijts is opnieuw beschikbaar voor het wethouderschap.

“De aanpak van de klimaat- en biodiversiteitscrisis, het tekort aan betaalbare woningen en het verminderen van sociale ongelijkheid vergt een lange adem”, aldus Henk van
Zeijts. Hij is zich ervan bewust dat het geen gemakkelijke opgave is: “Om tot resultaten te komen is samenwerking van alle partijen nodig. Maar wij zijn optimistisch, veel mensen in de Lochemse samenleving zijn al samen aan de slag.”

Top 7

Op de kandidatenlijst van GroenLinks staan 19 mensen uit de verschillende kernen van de gemeente Lochem. Het huidige raadslid Bernhard Aiking uit Almen staat op nummer twee. Hoogste nieuwkomer is Erwin Beumer uit Laren. Hij staat op plek drie. Net als Henk van Zeijts komt ook Joost Düking, op plaats 5, uit Eefde. In de top zeven staan verder drie personen uit de stad Lochem: Arda van den Brink (4), Mohamed Saad (6) en Marleen Dros (7).

Verkiezingsprogramma

Tijdens de algemene ledenvergadering is ook het verkiezingsprogramma vastgesteld. Het programma focust zich op een eerlijke aanpak van de klimaatcrisis, betaalbare oplossingen voor het woningtekort en een prettige en groene leefomgeving voor iedereen. Het programma wordt begin 2022 gepubliceerd.