Kandidatenlijst VVD aangevoerd door Eric-Jan de Haan

0
Eric-Jan de Haan (foto: VVD Lochem)

LOCHEM/GORSSEL – De leden van de VVD hebben donderdagavond (9/12) de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadskiezingen vastgesteld. Wethouder Eric-Jan de Haan staat bovenaan het lijstje en streeft dus naar een tweede termijn. Op nummer twee staat Ria Leliveld, die onlangs al het fractievoorzitterschap overnam van Erik Haverkort.

Van Haverkort wordt aangenomen dat hij binnenkort als Twee Kamerlid naar Den Haag vertrekt. Hij ontbreekt dan ook op de lokale lijst. De raadsleden Karin ter Maat en Jan de Vries staan op de plaatsen 3 en 4. Als het huidige zetelaantal gelijk blijft en Eric-Jan de Haan wethouder blijft, maakt Harm van Veldhuizen uit Gorssel zijn intrede in de raad. Bij zetelwinst is Guido de Wit uit Almen als eerste aan de beurt.

Veelzijdige lijst

“We hebben een ijzersterke en vooral veelzijdige kandidatenlijst samengesteld.
Hiermee zijn we klaar voor vier frisse jaren actieve lokale gemeentepolitiek”, zegt lijsttrekker Eric-Jan de Haan. “Met de spreiding over de kernen in de gemeente Lochem hebben we een sterke lokale verankering. We houden op lokaal niveau onze ogen en oren goed open. Toegankelijk zijn vinden we belangrijk, spreek ons gerust aan op het voetbalveld of in de supermarkt. Onze kandidaten op de lijst zijn actief als deelnemer of bestuurslid in lokale maar ook regionale stichtingen en verenigingen.”

‘Mooie mix’

Via een persbericht laat de VVD weten trots te zijn op de ‘mooie kandidatenmix van ervaring, jeugdig elan, man-vrouw en jong-oud.’ Dit gaat volgens de partij het verschil maken bij grote maar vooral ook kleine alledaagse vraagstukken die de komende periode aan bod komen.

“Met inbreng vanuit die perspectieven kunnen niet alleen voorstellen goed afgewogen worden, maar kunnen ook initiatieven voor een breed scala aan doelgroepen worden ingebracht”, aldus De Haan. De derde invalshoek is volgens hem die van kennis, kunde en netwerk. “De achtergrond van onze kandidaten is heel divers. Van zorg tot werkgelegenheid en van natuurontwikkeling tot duurzame energie. Eigenlijk is niets ons vreemd. De VVD Lochem gaat in de komende periode voor een goede en robuuste welvarende gemeente met een aangenaam woon- verblijfs- en ondernemersklimaat.”

Kandidatenlijst VVD verkiezing 2022
1. Eric-Jan de Haan (Lochem)
2. Ria Leliveld (Eefde)
3. Karin ter Maat (Harfsen)
4. Jan de Vries (Laren)
5. Harm van Veldhuizen (Gorssel)
6. Guido de Wit (Almen)
7. Harm Oosting (Barchem)
8. Nina Verweij (Almen)
9. André Lobbert (Laren)
10. André de Groot (Laren)
11. Job Dietrich (Gorssel)
12. Nick Verweij (Almen)
13. Wiebe de Haan (Barchem)
14. Anne Oude Avenhuis (Harfsen)
15. Robert Adrian (Lochem)
16. Gerard van Dalen (Epse)
17. Albert van den Bosch (Eefde)