Home Nieuws MKB & Horeca Helden Bakkerij Ten Broeke redden leven van vrouw met hartstilstand

Helden Bakkerij Ten Broeke redden leven van vrouw met hartstilstand

0
De AED van Bakkerij ten Broeke redde een leven (eigen foto)

LOCHEM – Grote commotie maandagochtend bij Bakkerij Ten Broeke aan de Zutphenseweg. Voor de deur kreeg een vrouw een hartstilstand. Dankzij kordaat ingrijpen van een medewerker van de bakkerij en de chauffeur van een leverancier, kan de vrouw het navertellen.

Het bericht is vandaag (vrijdag) door bakker Dick ten Broeke bekend gemaakt. Toen de vrouw onwel werd was chef broodbakker Eric Klaassen toevallig aanwezig. Hij had een vrije dag maar ook een bakker moet wel eens brood halen. Voor de deur stond op dat moment ook een vrachtwagen van DC Beko Noord, een bekende leverancier van bakkerijgrondstoffen. De chauffeur was aan het lossen.

Reanimatie

De chauffeur en Eric Klaassen lieten alles uit hun handen vallen en begonnen het slachtoffer te reanimeren. Dit bleef in eerste instantie zonder succes. Dat werd anders toen Eric Klaassen de in de bakkerij aanwezige AED erbij haalde. De vrouw kwam bij kennis en is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Herstel

Op de Facebookpagina van de bakkerij laat Dick ten Broeke vrijdag weten dat inmiddels van de echtgenoot van de vrouw is vernomen dat het naar omstandigheden goed met haar gaat en dat verwacht wordt dat ze weer volledig herstelt.

Dick ten Broeke sluit het bericht af met: ‘Aan Eric en de chauffeur van Beko; een dikke pluim voor jullie snelle en dappere handelen! Jullie hebben een leven gered!’