Kors Fakoplast overgenomen door branchegenoot Reobijn

0
Een voorbeeld van een product dat door Kors werd gemaakt. Dit is een onderdeel van een lopende band voor flesjes (foto: archief)

LOCHEM/HAAKSBERGEN – Reobijn Plastic Products uit Haaksbergen heeft de Lochemse spuitgieterij Kors Fakoplast overgenomen. Dit betekent het einde van de activiteiten van Kors in Lochem. Eind januari werd de Kors Group failliet verklaard en sloot Kors Kunststoffen al de deuren.

Fakoplast bleef toen buiten schot en kon gewoon door. De overname door Reobijn is formeel al per 1 mei een feit maar de nieuwe eigenaar maakte dit pas nu bekend. Volgens het bericht gaan het personeel, de machines en de klanten naar de vestiging van Reobijn in Haaksbergen en van Final Plastics in Losser.

Plan

Reobijn schrijft op de eigen website: ‘Er is een duidelijk plan opgezet om de overgang voor de verschillende relaties vlekkeloos te laten verlopen. In totaal betreft het ruim 80 matrijzen welke in de komende periode in productie genomen zullen worden.’

Strategie

Reobijn bestaat sinds 1959 en is gespecialiseerd in de (mede-) ontwikkeling en productie van spuitgietcomponenten. Het bedrijf maakt de laatste jaren een duidelijke groei door en nam al eerder bedrijven over. Deze overname past binnen de strategie, aldus het bedrijf.