‘Hart van Lochem’: vanaf nu ook lunchroom

0
Hugolien Nobel van Hart van Lochem (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – De officiële opening van Hart van Lochem als Bed & Breakfast is al weer even achter de rug. Maar donderdag (1/8) begint het pas eigenlijk pas echt. Dan biedt de nieuwe zaak van Hugolien Nobel naast ontbijt ook lunchgerechten. Ook speciale high tea’s kunnen vanaf nu worden gereserveerd.

De lunchroom wordt gerund door mensen met een beperking. Hiervoor werkt Hugolien Nobel samen met ZoZijn. In eerste instantie werken er twee cliënten van deze zorginstelling mee, maar dat kunnen er op termijn wel 6 tot 8 worden. Naast een leuke dagbesteding leren ze er allerlei (sociale) vaardigheden. Ze werken per dagdeel. Aanvankelijk in de bediening maar later kunnen ze ook andere taken krijgen.

Switch

De B&B – die tot voor kort Shanda Lee heette – kwam vrij onverwacht op het pad van Hugolien Nobel (49). Ze was jarenlang werkzaam in de acquisitie voor verschillende uitgeverijen. ,,Op mijn leeftijd kun je nog een switch maken. Als je daar langer mee wacht wordt het steeds lastiger”, zo vertelt ze. ,,Ik vind het leuk om met mensen om te gaan en koken is ook een mooie bezigheid.”

Te huur

Een vriendin wist dat de B&B te huur was en tipte Hugolien. Zij liet zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel en zo ontstond Hart van Lochem. Beneden in het pand was eerder een filiaal van Subway gevestigd en daarna een restaurant met Canadese specialiteiten dat eveneens Shanda Lee heette. Beiden werden geen succes en zo kwam het geheel in de verhuur.

lees verder onder de foto…

Hart van Lochem aan de Kleine Markt (foto: LochemsNieuws)

Vier kamers

De B&B had 3 kamers en een appartement. Die laatste heeft nu een andere huurder, maar gaat mogelijk later weer deel uitmaken van Hart van Lochem. Op de begane grond werd een extra kamer gerealiseerd, met directe toegang tot de fantastische binnenplaats/tuin.

Lunchroom

Een B&B kan niet zonder ontbijtruimte, maar Hugolien oordeelde dat het zonde was om dat de enige functie te laten zijn van de mooie benedenruimte met ingang aan de Kleine Markt. Zo ontstond het idee voor een lunchroom. En ontbijten is overigens ook niet alleen weggelegd voor de B&B-gasten. Iedereen die dit wil kan aanschuiven.

Openingstijden

De zaak is vanaf nu geopend van woensdag tot en met zaterdag van 8.00 tot 17.00 uur en op zondag van 8.00 tot 12.00 uur. Bezoekers kunnen er altijd terecht voor koffie of thee, al dan niet met eigen gebakken taart. ,,We willen ons specialiseren in koffie en thee. De thee is biologisch en de koffie is verkrijgbaar in alle denkbare vormen”, legt Hugolien uit.

High Tea

Vrouwenclubjes en anderen die iets leuks willen doen of iets te vieren hebben kunnen er, na reservering, terecht voor een high tea. ,,Dat is ook voor de medewerkers die hier aan de slag gaan een extra uitdaging: het leuk aankleden van zo’n arrangement”, zegt Hugolien.

Menu

Ze wil met haar medewerkers ook zelf granola’s gaan maken en verkopen. De verkoop van andere producten die bij de uitstraling van de zaak passen is ook mogelijk. Alleen alcohol komt er voorlopig niet in. Naast de koffie en thee zijn er wel diverse smoothies verkrijgbaar. En vanaf donderdag staan er dus diverse broodjes, soepen en salades op het menu.

Vers

Op de al genoemde fraaie binnenplaats wil Hugolien Nobel kruiden gaan kweken, die in de keuken gebruikt kunnen worden. ,,Verse ingrediënten vind ik belangrijk”, zegt ze.

Meer over Hart van Lochem is te vinden op de eigen website

Hugolien Nobel van Hart van Lochem (foto: LochemsNieuws)