Internationaal Harmonicatreffen bij de Heksenlaak

0
Camping de Heksenlaak

LOCHEM/BARCHEM – Op zondag 4 augustus houdt Zweverink Muziek een internationaal harmonicatreffen op het terrein en in de zaal van camping De Heksenlaak. Door de komst van een Oostenrijkse delegatie krijgt de middag een internationaal tintje.

De steirische harmonica heeft zijn oorsprong in de Steiermark, een deel van Oostenrijk. Het instrument wordt veelal gebruikt in de Alpenlanden, Oostenrijk, Slovenië en Zuid-Duitsland (Beieren). Inmiddels heeft deze harmonica met zijn specifieke klank ook Nederland veroverd. Menigeen kent het instrument van vakanties in vooral Oostenrijk, waar in bijna elke berghut wel zo’n harmonica aanwezig is en bespeeld kan worden.

Gastdocent uit Oostenrijk

Dinie Zweverink heeft al vele leerlingen dit instrument leren bespelen. Diverse Oostenrijkse docenten/spelers hebben in Lochem gastlessen gegeven. Ook organiseert zij muziekreizen naar Oostenrijk voor leerlingen en klanten. Ook dit keer komt zo’n gastdocent uit Oostenrijk over. Claudia Hofbauer brengt bovendien vier van haar jonge leerlingen mee.  Zij komen uiteraard ook in actie tijdens het treffen bij de Heksenlaak.

Volksmuziek

Docente Claudia Hofbauer is afgestudeerd aan het conservatorium van Graz. Zij studeerde volksmuziek en bespeeld de steirische harmonica, hackbrett, contrabas en gitaar. Deze instrumenten zijn op 4 augustus te horen in de begeleiding van de harmonica’s.

Podium

Optredens zijn er verder van onder meer  de Twente Harmonica Club, Die Midlandsteiers, Die Almenlander en het Steirische Harmonica Orkest Lochem. Vreemde eend in de bijt op het podium is Wil Boonstra uit Deventer. Hij bespeelt de 2-rijer harmonica en laat vooral Zuid-Amerikaanse muziek horen.

Spelers welkom

Naast de optredens op het podium, zal er overal op het terrein harmonica gespeeld worden. Iedereen die een harmonica bezit is welkom om te komen meespelen.

Het treffen duurt van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.
De Heksenlaak is te vinden aan de Zwiepseweg 32 in Barchem.

Tevens wordt door een gelegenheidsorkest en -koor, samen met deze Oostenrijkse kinderen en juf de muziek verzorgd tijdens de kerkdienst in Delden. Dit gebeurt op zaterdagavond 3 augustus in de RK St. Blasiuskerk in Delden. Daar is HIER meer over te lezen.

Alle info over het harmonicatreffen is te vinden op www.zweverinkmuziek.nl