Geschorste docent Staring: ‘Ik ben er niet ingeluisd’ [video]

1

LOCHEM – De docent van het Staring College is niet misleid door leerlingen toen hij vorige week donderdag porno aanklikte dat via een beamer zichtbaar was voor leerlingen. Omdat het gerucht al heel snel de ronde deed en hardnekkig bleef rondzingen, besloot de schoolleiding dit – in overleg met de geschorste docent zelf – naar buiten te brengen.

De complottheorie maakt niet langer deel uit van het lopende onderzoek. Dat is te lezen in een brief die maandag naar ouders is verstuurd. Bestuurder Nico Woonink vertelde het ook voor de camera en microfoon van onze mediapartner LokaalGelderland.nl. Het video-interview met redacteur Jesse Sprikkelman staat boven dit artikel.

Leerlingen beschermen

In de brief aan de ouders schrijven Woonink en directeur onderwijs Zegert Vis dat ze het hardnekkige gerucht de wereld uit willen hebben omdat de leerlingen die getuige waren van het vooral in het huiswerkklasje last kunnen hebben van verdachtmakingen. Van misleiding was absoluut geen sprake, zo heeft de betrokken docent zelf bevestigd. Dat is nu naar buiten gebracht om te voorkomen dat leerlingen worden aangekeken op dingen die ze niet hebben gedaan.

Onderzoek

Het lopende onderzoek, waar ook externen bij zijn betrokken, wordt mogelijk deze week afgerond, maar Woonink geeft daar geen garantie op. Wel zegt hij dat er, als de uitkomst bekend is, conclusies worden getrokken en besluiten genomen. Hierover worden leerling, ouders en personeel van de school zo snel mogelijk geïnformeerd.

In de video bij dit bericht reageert Woonink ook nog even op de ‘staking’ van leerlingen van maandagochtend. Daar namen zo’n 150 tot 200 leerlingen aan deel. Ze betuigden op die manier sympathie aan de betrokken docent. Ze vinden dat de zaak – mede door de media-aandacht – sterk is overtrokken. Nico Woonink noemt de actie ‘best mooi en waardevol’.

Media-aandacht

Die landelijke media-aandacht  is donderdag door de school zelf gegenereerd. De schoolleiding moest toen een afweging maken en kiezen om open kaart te spelen over het incident dan wel het risico lopen dat men achteraf zou worden beticht van het dingen ‘onder de pet’ houden. Het voorval lag overigens meteen ‘op straat’ omdat het de ronde deed op sociale media en de aan GeenStijl gelieerde website dumpert.nl.

1 REACTIE

  1. Ik hoop dat die leerling die het filmpje maakte en publiceerde ook geschorst is.
    Ik heb er geen bewondering voor.

Comments are closed.