Gedode Larenaar had conflict met vermoedelijke dader

0

LAREN/ARNHEM – De 55-jarige man, die vrijdag werd beschoten in Arnhem en kort daarna zijn verwondingen bezweek, woonde in Laren. Zijn woning werd na het incident door politiemensen bewaakt. ‘Ter bescherming van de bewoners’, is het enige dat de politie erover kwijt wil. Intussen komt uit diverse media berichten naar voren dat het slachtoffer een langlopend zakelijk conflict had met de vermoedelijke dader.

Veel officiële informatie over deze zaak is er niet. De informatie in dit bericht wordt minimaal dubbel bevestigd door andere media en eigen inlichtingen. De naam van het slachtoffer melden we pas als deze officieel wordt bevestigd.

Vermoed wordt dat de dader Cees J. is, een 53-jarige Arnhemmer die een incassobedrijf runde. Het lijkt erop dat vrijdag voor hem een soort ‘afrekendag’ moest worden. Die dag schoot hij in Amersfoort eerst een oudere man uit Soest dood, zo is het vermoeden. Deze zat, net als de Larenaar, in zijn geparkeerde auto. Later was in Arnhem de Larense man aan de beurt. De Larenaar wordt in de media neergezet als een kunsthandelaar en kunstenaar maar ook als handelaar in partijgoederen.

Facebook

Op de Facebookpagina van het slachtoffer is te lezen dat hij uit Zutphen komt. Hij geeft het zelfs nog aan als zijn woonplaats. De identiteit van het slachtoffer wordt niet bevestigd door de politie maar wordt op sociale media en sommige online media wel genoemd. Volgens dagblad De Gelderlander handelen de hij in partijgoederen en daarbij ging het allerminst alleen om kunst.

Het erf rond zijn woning/bedrijf is zeer bekend in Laren, vanwege de opvallende objecten die er staan. Zeker is dat de bewoner zelf nauwelijks bekend is Laren, waar ‘ons-kent-ons’ toch vrij normaal is. Een rondje langs Larenaren uit het netwerk van de redactie leverde weinig op. Iedereen kent de woning maar de bewoner had nauwelijks contacten in het dorp.

Zelfmoord dader

Er doen verhalen de ronde dat Cees J. nog een derde leven op zijn geweten zou hebben maar ook dit wordt nog niet bevestigd van officiële zijde. De vermoedelijke dader werd van vrijdag op zaterdag zwaargewond aangetroffen in een pand in Arnhem waar de politie een inval deed. Hij overleed later in een ziekenhuis in Nijmegen. Vermoed wordt dat hij zichzelf van het leven beroofde.

Op de Facebookpagina van de Arnhemmer schreef hij vrijdag: ‘Everyone wants to be a beast, until it’s time to do what beasts do’.