Fysiotherapie De Brug Lochem heropend na wisseling eigenaren

0
Wethouder Jan Kottelenberg knipt het lintje door. De nieuwe eigenaren Jannet de Haan en Niek ten Dam kijken toe. (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Het zaterdagmiddag (14/01) door wethouder Jan Kottelenberg doorgeknipte lint symboliseerde een eigenarenwissel bij Fysiotherapie De Brug aan de Haalmansweg in Lochem. Niek ten Dam en Jannet de Haan zwaaien vanaf de scepter.

Eigenaren
Van de vorige drie eigenaren is Arie Groenevelt onlangs met pensioen gegaan. Gieneke van Nus en Reinier Bakker blijven nog wel werken bij De Brug maar wilden de leiding graag overdragen. Niek ten Dam werkte al bij De Brug. Jannet de Haan komt van buiten maar heeft veel ervaring in de fysiotherapie. De nieuwe eigenaren hebben in totaal 6 medewerkers.

De fysiofitnessruimte van De Brug. (foto: LochemsNieuws)

Verbreding
Wethouder Kottelenberg herinnerde in zijn speech aan de enorme verbreding van medische voorzieningen in de afgelopen decennia. ,,Vroeger had je de huisarts en de apotheek en dat was het dan. Zo´n 25 jaar geleden kwam daar de fysiotherapie bij, voorheen ´de strieker´. Voor geestelijk welzijn kon je toen alleen nog terecht bij de pastoor of de dominee. Nu zijn brede voorzieningen als De Brug, waar veel disciplines samen komen en die ook nog van economisch belang zijn .” 

Aanbod
De Brug biedt, naast reguliere fysiotherapie en fitness, manuele therapie, oedeemtherapie, psychosomatische fysiotherapie, dry-needling, (jeugd)sportfysiotherapie, bekkenfysiotherapie, handtherapie, oefentherapie Mensendieck en kinderfysiotherapie. Verder kan men er terecht voor blessurebehandeling, revalidatie en blessurepreventie.

Uitbreiding
De samenwerking met bestaande partners blijft bestaan, met disciplines variërend van logopedie tot yoga. Er zijn ook al uitbreidingsplannen. De eerste is uitbreiding en verbreding van de fysiofitness waarvoor De Brug over een compleet ingerichte ruimte beschikt. Het plan is om gericht aandacht te geven aan de speciale doelgroepen sporters, jeugd en senioren.
 
Kijk voor meer informatie op de website van De Brug.