Jongen (18) uit Gorssel fietst tegen trein in Eefde

0
De plek van het ongeluk. (foto: politie Lochem)

EEFDE/GORSSEL – Een 18-jarige jongeman uit Gorssel is zaterdagavond (14/1) aangehouden nadat hij rond 21.30 uur met zijn fiets in botsing kwam met een trein. Dat gebeurde in Eefde. Hij bleef ongedeerd. De politie rekende hem voor verlaten van de plaats van het ongeval en het rijden onder invloed.

Meijerinkstraat
Volgens de politie stak de jongen met een twee andere fietsers het spoor over bij de overgang in de Meijerinkstraat in Eefde en werd hij daarbij geraakt door de trein. Hij raakte niet gewond maar fiets en trein liepen wel schade op. De trein kwam tot stilstand. Het treinverkeer tussen Zutphen en Deventer lag ongeveer een half uur stil.

Slag in wiel
Na de melding ging de politie uit van het ergste en daarom werden brandweer, ambulance en een traumahelikopter opgetrommeld. Ter plekke werd geen slachtoffer gevonden. Wel trof de politie even verderop de drie fietsers aan. Eén van hen had een flinke slag in het achterwiel. De drie waren door het rode licht en langs de spoorbomen gefietst.

Op Facebook vroeg de politie zich af of de jongen beseft dat hij door het oog van de naald is gekropen. Letterlijk schrijft de politie: ‘Misschien als hij morgen nuchter is, zal hij begrijpen dat hij beter bij ons af was dan in het ziekenhuis of erger.’

Aandacht
Het bericht heeft landelijke aandacht gekregen. Zo was het te lezen op Teletekst en ook de Telegraaf en andere landelijke media maakten er melding van.