Heropening en open dag bij Truck & Trailer Lochem

0
Truck & Trailer aan de Kwinkweerd in Lochem (foto: Truck & Trailer)

LOCHEM – Na de brand op nieuwjaarsdag van 2016 is het pand van Truck & Trailer helemaal hersteld. Vrijdag (5/10) vindt de officiële heropening plaats en zaterdag is er een open dag waar zowel jonge als oudere liefhebbers van alles met trucks te maken heeft voorgeschoteld krijgen.

Burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve verricht de heropening vrijdagmiddag. Deze bijeenkomst is voor genodigden. Maar zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur is iedereen welkom om een kijkje achter de schermen van het bedrijf te nemen. Truck & Trailer is een doorstart van Cosmo, dat in 2014 failliet ging.

Mini-beurs
Algemeen directeur Ronald Kroesen vertelt dat de open dag een soort mini-beurs wordt waar veel is te zien op het gebied van trucks en trailers. Belangrijke merken als DAF en Mercedes zijn aanwezig en ook trailerbouwers laten zien wat er zoal te koop is. Er zijn rondleidingen door de werkplaats, kantoren en het magazijn. Ook is de nieuwe trailer-wasstraat te bewonderen.

Vertier
Maar ook aan vertier is gedacht. Zo kan er een ritje worden gemaakt met de Furori mini-racers en kunnen bezoekers zich vergapen aan de Dakar-truck van Johan Elfrink uit Lichtenvoorde. De drive-in-show van RadioNL zorgt voor de muziek en er zijn foodtrucks voor de inwendige mens.

Brand
Op nieuwjaarsdag 2016 woedde een enorme brand in het complex waar ook de toen nog nieuwe kringloopwinkel en Mechanisatie Lochem actief waren. De kringloopwinkel ging totaal verloren en keerde ook niet meer terug op dezelfde locatie. De beide andere bedrijven liepen forse schade op door de brand. Bij Truck & Trailer was een deel van het pand lange tijd niet bruikbaar.

Kijk voor meer info op de website van Truck & Trailers.