Nationale Voorleesdagen met ‘De Kleine Walvis’

0

LOCHEM/GORSSEL – De Nationale Voorleesdagen komen er weer aan. Van 25 januari t/m 4 februari is het voorleesfeest. Ook de bibliotheken in Lochem, Gorssel, Zutphen en Warnsveld doen weer mee. Dit jaar staat het verhaal ‘De Kleine Walvis’ van Benji Davies centraal. Het werd verkozen tot Prentenboek van het Jaar.

Voorlezen prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt kinderen plezier. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. En dit is belangrijker dan ooit, nu blijkt dat kinderen steeds minder worden voorgelezen. 

Medewerkers van de Bibliotheek en vrijwilligers van ‘de Buurt Leest Voor’ gaan voorlezen op peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en scholen. 

In het verhaal ‘De Kleine Walvis’ draait het om Boy. Hij woont met zijn vader en zes katten in een klein vissershuisje. Na een stormachtige nacht vindt hij een jonge walvis op het strand. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap… waarbij ook weer afscheid moet worden genomen.

In de bibliotheek wordt het verhaal ook voorgelezen, met gezellige liedjes erbij en volgens het onderstaande schema:

Woensdag 25 januari:
Bibliotheek Gorssel, 14.00 uur
Bibliotheek Lochem, 15.30 uur

Woensdag 1 februari:
Bibliotheek Zutphen, 14.00 uur (tijdelijke locatie Rozengracht 3)
Bibliotheek Warnsveld, 15.30 uur (in ‘t Warnshuus)