Marloes Roetgerink nieuwe financiële topvrouw bij ForFarmers

0
Marloes Roetgerink (bron: ForFarmers)

LOCHEM – Marloes Roetgerink (44) is dinsdag benoemd als lid van de raad van bestuur van ForFarmers. Ze gaat de functie van Chief Financial Officer (CFO) vervullen. Roetgerink werd voorgedragen door de raad van commissarissen. De benoeming werd bekrachtigd door de dinsdag gehouden algemene vergadering van aandeelhouders.

Haar termijn gaat per 1 juni 2024 in en eindigt tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders in 2028. Op dat moment is zij herbenoembaar voor een nieuwe periode van vier jaar. De positie van CFO en statutair directeur was vacant sinds het vertrek van Roeland Tjebbes eind vorig jaar. De rol van CFO werd sindsdien ad interim vervuld door Hans Kerkhoven.

Loopbaan

Marloes Roetgerink (44) heeft een academische achtergrond in Industrial Engineering & Management, opgedaan bij University of Twente, en is vervolgens opgeleid tot Register Controller aan de Vrije Universiteit Amsterdam. De afgelopen tien jaar vervulde ze senior financiële posities bij Royal FrieslandCampina. Daarvoor was zij tien jaar werkzaam in de voedingsindustrie bij Heineken.