Fietsvierdaagse De Achterhoek op zoek naar nieuwe voorzitter

0
(foto: pixabay.com)

LAREN – De Stichting Fietsvierdaagse De Achterhoek is op zoek naar een nieuwe voorzitter. Henk Braakman zwaait in oktober af bij stichting die van 2 t/tm 5 augustus de 23ste editie van het fietsevenement presenteert.

Vacatures
Met vacatures voor het secretariaat en de financiën gaat het hele dagelijks bestuur van de stichting op de schop. Voor een drietal andere bestuursfunctie zijn al wel vervangers gevonden, zo blijkt uit de brochure die de stichting deze week uitbracht.

Voorzitter
De gedroomde voorzitter is iemand die vergaderingen in goede banen leidt en die sponsorcontacten onderhoudt. Tijdens de vierdaagse zelf is het belangrijk aanwezig te zijn als aanspreekpunt en natuurlijk om een openingsspeech te houden.

Secretaris
Esther Braakman wil het secretariaat graag overdragen aan iemand die kan notuleert, subsidies aanvraagt, de mail beantwoordt, de post afhandelt en informatiebrieven en uitnodigingen schrijft en verstuurt naar buurt, vrijwilligers en sponsoren.

Penningmeester
Ook het penningmeesterschap van de stichting is vacant. Ruud ter Welle zet is in oktober een punt achter en zoekt een opvolger die het standaardwerk van een penningmeester beheerst en die tijdens de vierdaagse zelf bovenop de geldstromen zit.

Vervangers
Drie andere bestuurders worden in oktober eveneens vervangen. De PR en perscontacten gaan van Ingri Imenkamp naar Nena Keesen. De commerciële zaken worden door Han Kuiper overgedragen aan Arnoud Schoolen. En Angela van de Aast volgt Miranda Bron op als algemeen bestuurslid. De genoemde nieuwkomers lopen al mee, waardoor het bestuur tijdelijk uit 10 in plaats van 7 mensen bestaat.

Alleen Johan Rood, die binnen het bestuur verantwoordelijk is voor de routes, blijft zitten waar hij zit.

Informatie
Wie meer informatie wil over de vacatures kan mailen naar info@fietsvierdaagse.net of bellen met 06-16465533.