Wallaby’s verdwenen bij kinderboerderij Strubbert

0
Een wallaby. (foto: politie Lochem)

LAREN – Bij kinderboerderij Strubbert tussen Laren en Holten zijn 3 wallaby’s gestolen. Dat meldt de politie Lochem via Facebook. De diefstal moet hebben plaatsgevonden van dinsdag op woensdag.

Het vermoeden bestaat dat de daders aan de kant van het weiland naast de kinderboerderij een gat in de omheining hebben geknipt. Hoe de dieren vervolgens zijn gevangen en afgevoerd is niet bekend.

Wallaby’s zijn een klein soort kangoeroe. De laatste jaren wordt regelmatig melding gemaakt van diefstal van deze dieren. De aanschafprijs van een wallaby ligt rond de 200 euro.

De politie vraagt eventuele getuigen te bellen 0900-8844 of meld het via misdaad anoniem: 0800-7000. De kinderboerderij is vanaf de provinciale weg (N332) goed te zien.

Wallaby – Wikipedia

Over het algemeen wordt de naam gebruikt voor de moeraswallaby ( Wallabia bicolor) of voor een van de kleinere soorten kangoeroes uit het ondergeslacht Notamacropus (uit het geslacht ), waaronder de Bennettwallaby, de Tammarwallaby en de zandwallaby. Al deze soorten werden vroeger in het geslacht geplaatst.