Opknapbeurt De Beyers bijna afgerond

0
De Beyers aan de Oosterbleek (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Het groot onderhoud aan wooncomplex De Beyers op de hoek van Oosterbleek en Prins Bernhardweg is nagenoeg afgerond. Volgende week rond de aannemer het werk af. Hooguit wat details worden mogelijk over de bouwvak heen getild.

De Beyers aan de Oosterbleek (foto: LochemsNieuws)
De Beyers aan de Oosterbleek (foto: LochemsNieuws)

Van buiten vallen vooral de compleet vernieuwde dakbedekking en de aangepaste entree op. Verder zijn de balkons en galerijen opgehoogd, de dakgoten vernieuwd en zijn er noodtrappen geplaatst. Op de galerijen zijn de voordeuren vervangen. Van het dak is helemaal aan het begin van de werkzaamheden asbest verwijderd. Momenteel zijn de schilders nog in de weer.

Binnen is de lift vervangen en is de elektrische installatie verbeterd. In de woningen zelf zijn waar nodig en wenselijk keuken, badkamer en toilet vernieuwd. Uit de woonkamers van de appartementen zijn asbest vensterbanken verwijderd. De klepramen zijn vervangen en er zijn rookmelders geplaatst. Tenslotte is er mechanische ventilatie aangebracht in de woningen.

De huurders krijgen te maken met een lichte huurverhoging. Woordvoerster Lisanne Fioole van woningcorporatie Viverion: ,,Groot onderhoud leidt nooit tot huurverhoging. Dat is alleen het geval als er energiebesparende maatregelen worden genomen en dat is bij Beyers het geval. Daarbij geldt natuurlijk dat de bewoners aan de andere kant kunnen besparen op hun energiekosten.”

De Beyers is gebouwd in 1987.