Fietsvierdaagse De Achterhoek start op 6 augustus

0
Fietsvierdaagse De Achterhoek (eigen foto)

LAREN – Op dinsdag 6 augustus gaat de 26e editie van de fietsvierdaagse De Achterhoek van start. Op maandag 5 augustus wordt de openingsavond gehouden met een bingo.

Voorzitter Henk Braakman is inmiddels afgezwaaid. De stichting heeft nog geen vervanger kunnen vinden. Het openingswoord wordt dit jaar uitgesproken door bestuurslid Jaap de Boer.

Start en finish

De openingsavond begint om 19.30 uur en wordt gehouden in de feesttent aan de Verwoldseweg. Daar is ook de start- en finishstreep voor de vierdaagse getrokken.

Inschrijven

Op dinsdagochtend begint het ‘echte werk’ voor de deelnemers. Inschrijven kan nog tot 3 dagen voor aanvang. Voor late beslissers is er zelfs nog een mogelijkheid om zich op dinsdagochtend 6 augustus voor aanvang in te schrijven.

Er zijn bovendien inschrijfsessies op zaterdag 3 augustus (10.00 tot 16.00 uur), zondag 4 augustus (10.00 tot 17.00 uur) en maandag 5 augustus (10.00 tot 17.00 uur) bij de inschrijfstand op het terras van Grand-Café Bistorant ‘t Langenbaergh in Laren. Wie slechts een enkele dag wil meedoen kan zich bovendien dagelijks van 8.00 tot 12.00 uur  aanmelden in de tent op het start- en finishterrein aan de Verwoldseweg.

Afstanden

Starten kan dagelijks tussen 8.00 en 12.00 uur. Deelnemers kunnen kiezen uit routes van 30, 45 en 60 kilometer. Voor de 45 kilometer bestaat dagelijks de mogelijkheid om te kiezen uit 2 routes. Voor de woensdag is er een speciale route van 15 kilometer uitgezet voor (ouders met) kinderen. Deze voert onder meer langs kinderboerderij De Strubbert.

Middagprogramma

Bij terugkomst wordt de sfeer elke dag mede-bepaald door speciale muzikale gasten. Dit zijn op dinsdagmiddag: Mannenkoor Leedvermaak. Woensdagmiddag: Matrozenkoor Apeldoorn. Donderdagmiddag: De Trekkebuuls en vrijdagmiddag: ‘Alleen maar Hollands’.

Meer informatie op: www.fietsvierdaagsedeachterhoek.nl