Fietser (78) overlijdt bij aanrijding met vrachtwagen [update]

0
Het dodelijke ongeval gebeurde op de kruising van Nieuwstad, Zutphenseweg en Barchemseweg (foto: lokaalgelderland.nl)

LOCHEM – Op de kruising van de Nieuwstad, Barchemseweg, Zutphenseweg en Albert Hahnweg is maandagochtend een fietser aangereden door een vrachtwagen. Het slachtoffer, een 78-jarige man uit Lochem, is ter plaatse overleden, zo meldt de politie.

De bestuurder van de vrachtwagen is een 53-jarige inwoner van Almelo. Hij is door de politie aangehouden en verhoord en daarna op vrije voeten gesteld.

Hoe het ongeluk kon gebeuren en uit welke richting de fietser en de vrachtwagen kwamen is niet bekend. De kruising was lange tijd afgesloten voor alle verkeer, zodat de politie onderzoek kon doen naar de toedracht. Tot 0ngeveer 17.00 uur werd onderzoek gedaan en werd het verkeer omgeleid.

lees verder onder de foto…

Rond 16.30 uur werd nogal altijd onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval

Er werd een traumahelikopter opgeroepen maar deze kon rechtsomkeert maken nadat duidelijk was dat niets meer voor het slachtoffer kon worden gedaan.  Politie, brandweer en ambulancedienst waren met veel mensen ter plaatse. Over leeftijd en woonplaats van het slachtoffer zijn nog geen mededelingen gedaan.

De kruising is voorzien van verkeerslichten, waarbij fietsers altijd iets eerder groen licht krijgen dan het gemotoriseerde verkeer.

Het dodelijke ongeval gebeurde op de kruising van Nieuwstad, Zutphenseweg en Barchemseweg (foto: lokaalgelderland.nl)