4 november: Herdenken en ontmoeten op Lichtjesavond Laorne

0
(eigen foto)

LAREN – Op zondagavond 4 november wordt op de algemene begraafplaats in Laren de vierde Lichtjesavond Laorne gehouden. Iedereen die daar behoefte aan heeft kan dan overledenen herdenken of om anderen bij te staan die iemand hebben verloren. Dit kan tussen 17:00 en 18:30 uur. 

Ieder kan dit op zijn of haar manier doen met ruimte voor ontmoeting en stilte. De hoofdpaden van de begraafplaats worden sfeervol verlicht met lantaarns. Bij de entree aan de Dennenweg ontvangen de bezoekers een lichtje dat op een graf of een centraal punt geplaatst kan worden. Daarnaast zijn er gedenktakken, waar kaartjes – geschreven door de bezoekers – opgehangen worden.

Gedichten
Op verschillende plaatsen op de begraafplaats dragen Larenaren een zelf gekozen of zelfgeschreven gedicht voor. Een zangkoortje onder leiding van Gert Jansen, brengt toepasselijke liederen ten gehore. Voor alle bezoekers is er gratis koffie of thee.

Vierde editie
De Lichtjesavond wordt dit jaar voor de vierde keer gehouden door de Stichting Lichtjesavond Laorne in samenwerking met een groep van ruim 50 vrijwilligers die verschillende taken en verantwoordelijkheden hebben.,,Leven met een gemis doen we heel verschillend. We verwelkomen iedereen om elkaar een warm hart toe te dragen, de rouw te verlichten en de herinnering levend te houden”, zegt Marjanska Leeuwerik.

Gift
Om een deel van de onkosten te dekken krijgt de Stichting dit jaar een financiële bijdrage van het Monuta Kamperman Lochem en Elbertsen Grafmonumenten Nijbroek. Elke vrije gift is van harte welkom via rekeningnummer: NL81 ASNB 0709 2047 28, t.a.v. mevr. Y. De Kruijff. Ook is het mogelijk om vriend te worden van de Lichtjesavond en een vrij bedrag per jaar te doneren. Aanmelden kan via vrienden@lichtjesavondlaorne.nl.

Voor meer informatie, het programma en actueel nieuws:
Facebook: www.facebook.com/lichtjesavondlaorne
Meer informatie ook via: www.larengelderland.nl