Extra raadsvergadering over accommodaties Gorssel

0
De raadszaal in het Lochemse gemeentehuis (foto: LochemsNieuws)

GORSSEL/LOCHEM – De gemeenteraad van Lochem heeft een extra raadsvergadering ingelast op maandag 18 december. Die gaat over het veelbesproken accommodatiebeleid voor Gorssel. Bij de behandeling worden de nodige wijzigingsvoorstellen en moties verwacht. Het is denkbaar dat de raad het plan van het college, dat uitgaat van alle voorzieningen op één locatie, opsplitst in delen.

Het college wil alles concentreren rond de Vullerschool. Daar worden dan, naast onderwijs, ook sport- en ontmoetingsfuncties gerealiseerd. Ook is voorzien in een parkeerkelder om de naastgelegen Roskamweide intact te houden. Met name op het sportgedeelte van het plan is veel kritiek. Zowel uit de samenleving als uit de politiek. De beoogde sportvoorziening wordt te klein om zaalsporten in competitieverband te beoefenen. Hierdoor ontstonden geluiden om het huidige Trefpunt op te knappen in plaats van te slopen. Daar is wel een volwaardige sportvoorziening beschikbaar. Dit zou gecombineerd kunnen worden met een beperkte ontmoetingsfunctie.

Besloten

De raad besprak de kwestie afgelopen maandag ook, maar toen opnieuw achter gesloten deuren. Dit omdat er gevoelige financiële informatie werd gedeeld met raadsleden. Wethouder Lex de Goede presenteerde, op verzoek van de raad, een berekening over de financiële gevolgen van opsplitsing van het plan. De vergadering van volgende week maandag is wel openbaar en ook online te volgen.