Expositie Stadshuus met werk van Pinkpop-postermaker Cor van Wees

0
Grafisch vormgever Cor van Wees (foto: PR)

LOCHEM – In Het Stadshuus start op 3 april de expositie ‘Pinkpop Arts & Crafts’ met werk van grafisch vormgever Cor van Wees, een inwoner van Lochem. Zijn werk is vele malen bekender dan zijn naam. Van Wees ontwierp namelijk jarenlang de posters voor het Pinkpop-festival. In Het Stadshuus is een flink aantal originelen te zien.

Binnenkort volgt een interview met Cor van Wees.

“Als Jan Smeets je vraagt om de poster voor het Pinkpop-festival te ontwerpen dan doe je dat zonder te twijfelen. Als jonge startende grafisch vormgever was dat een enorme uitdaging. Dat het uiteindelijk, 42 jaar later, een postercollectie oplevert die werkelijk uniek is, had ik niet van tevoren kunnen bedenken”, aldus Cor van Wees.

Technieken

Zo’n 24 originele Pinkpopposter-ontwerpen met illustraties die de verschillende technieken laten zien die zijn toegepast in de loop der jaren. Van met de hand getekende airbrush illustraties, analoge fotografie, schilderwerk in Acryl, 3D-gemodelleerde figuren tot zelfs in keramiek uitgevoerde ideeën. Met of zonder hulp van nieuwe digitale technieken zoals Photoshop en Illustrator. Speciaal voor deze expositie zijn exclusieve wanddecoraties gemaakt die hun oorsprong vinden in het artwork van de posters.

Informatie

Originele posters, illustraties en exclusieve reproducties zijn te zien in de expositie Pinkpop Arts & Crafts. Van 3 april tot en met 13 mei in Het Stadshuus, expositieruimte 1e etage. De hele week geopend van 11:00 tot 16:00 uur. Zondags gesloten.