Driebanders Bousema in nood na dubbele nederlaag

0

LOCHEM – De driebandenspelers van Bousema Lochem zijn in acute degradatienood na een dubbele nederlaag in het afgelopen weekeinde.

Vol ongeloof keken de talrijke toeschouwers elkaar zaterdag aan na afloop van de driebandenwedstrijd tussen Bousema/Lochem en ‘t Hartje Van Wanrooy uit Oosterhout. Geen overwinning of remise, maar een teleurstellende 3-5 nederlaag dat stond na vier gespeelde partijen op het scorebord. ,,Ik heb hier geen woorden voor. Wij stonden zoals zo vaak heel goed te spelen, maar in het tweede deel van de partijen ging het opnieuw mis”, aldus captain Ronny Hazewinkel.

De enige speler die wel zijn partij tot een goed einde wist te brengen, was de Belg Wesley de Jaeger, die aanvankelijk tegen een ruime achterstand aankeek tegen Frank Mertens, 7-19 na tien beurten, maar door een serie van 12 caramboles nam hij het initiatief en won verdiend met 40-35 in 24 beurten.

Op de andere tafel speelde Therese Klompenhouwer meer tegen zichzelf dan tegen Ad Broeders. Ze stond halverwege weliswaar op een 12-23 achterstand, maar vocht zich goed terug door te profiteren van een reeks nullen op rij van de captain. Bij de stand 38-37 had zij een niet al te moeilijke bal, kreeg bij 38-39 nog een gelegenheid om als eerste finishen, maar opnieuw lukte het niet waarna Broeders in 49ste beurt de partij uitmaakte.

In het tweede deel leek Murat Naci Coklu zijn partij tegen zijn landgenoot Tayfun Tasdemir al vroeg in zijn voordeel te beslissen, 21-3 na zes beurten, maar na de rookpauze van de beide heren, was het Tasdemir die direct antwoordde met een serie van achttien caramboles waardoor alles weer mogelijk was. Coklu finishte als eerste na 27 beurten, maar Tasdemir had geen moeite om in de nabeurt die ene carambole te maken.

Op de andere tafel had Stefan Galla zijn keu al teleurstellend ingepakt, want ondanks een goede start, 22-20 na elf beurten, liep het daarna helemaal niet meer. In 23 beurten maakte hij tegen Davy van Havere slechts 12 caramboles waardoor hij de winst na 32 beurten met 32-40 aan zijn tegenstander moest laten.

Ook zondag winst het team het tij niet te keren. Tegen hekkensluiter TOVV 2 werd in Vlaardingen een 6-2 nederlaag geleden. De enige winstpartij kwam deze zondag op naam van Stefan Galla die de Griek Konstantinos Kokkoris met 25-40 in 23 beurten de baas was.

Therese Klompenhouwer moest op de andere tafel haar tweede nederlaag van dit weekend incasseren, want Kay de Zwart was met 40-33 in 31 beurten te sterk voor de Wereldkampioene.

In het tweede deel van de partij verloor Markus Galla met 40-29 van Ronny Daniëls in 34 beurten en Muarat Naci Coklu was duidelijk nog aangeslagen door de remise tegen zijn landgenoot Tayfun Tasdemir, want dit keer was een andere landgenoot hem wel de baas. Met 40-36 in 31 beurten trok Birol Uymaz namelijk aan het langste eind.

,,Dit zijn twee teleurstellende uitslagen terwijl wij ons zoveel van deze dubbel hadden voorgesteld. Vooral het verlies op zaterdag in eigen huis doet pijn, want het had ook zomaar 8-0 voor ons kunnen zijn, maar nu werd het voor de derde keer een 3-5 nederlaag”, aldus een duidelijk aangeslagen captain Ronny Hazewinkel.