Winst en remise voor BC Bousema

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

(door Jaap Gönning)
LOCHEM – De driebandenspelers van het Lochemse BC Bousema hebben aan het eerste ‘dubbelweekend’ van dit seizoen in de DKM Tools eredivisie driebanden drie punten overgehouden. Zaterdag won de ploeg van captain Ronny Hazewinkel afgetekend met 0-8 bij DKM Tools in Oosterhout en zondag speelde men thuis remise tegen de nummer drie van de ranglijst ‘t Hartje van Oosterhout.

Zaterdag ondervond alleen Stefan Galla tegen Eddy Willems met name in het eerste deel van de partij enige weerstand. Na zestien beurten stand het 23-17 in het voordeel van de man van de thuisclub en pas in 20ste beurt trok Galla de partij gelijk (26-26). Vanaf dat moment ging de Duitser beter spelen en na 31 beurten trok hij met 31-40 de partij naar zich toe.

Horn vs Uijtedewilligen

Zijn landgenoot Martin Horn kende geen enkel probleem met Roland Uijtedewillegen. Na elf
beurten stond het al 4-21 en ook in de tweede deel van de partij bleef Horn domineren en won uiteindelijk met 13-40 na 21 beurten. Johan Loncelle en Anno de Kleine deden tegen respectievelijk Jack Wijnen en Joey de Kok niet voor elkaar onder. Beide spelers wonnen hun partij namelijk met 21-40. Loncelle deed dat in 21 beurten de Helmonder De Kleine
had twee beurten meer nodig.

Zondag

Zondag stonden in Lochem de nummers twee en drie tegenover elkaar, BC Bousema en ‘t Hartje van Oosterhout. Na twee partijen was deze wedstrijd nog in evenwicht. Stefan Galla speelde tegen Frank Martens een uitstekende partij en won na een serie van onder andere tien caramboles in de tweede beurten en één van zeven in de twaalfde beurt na 19 beurten met 40-28.

Op de andere tafel keek Frans van Schaik na 25 beurten tegen Ivan Stitschynsk tegen een18-29 achterstand aan. Met series van tweemaal vier en eenmaal vijf kwam hij bij de stand 31-32 weer helemaal terug in de partij. Gezamenlijk gingen beide spelers op de finish af en het was de Belg die na 37 beurten nipt met 39-40 aan het langste eind trok.

Horn vs Hofman

In het tweede deel van de wedstrijd keken de spelers van BC Bousema met name in het eerste deel van hun partijen constant tegen en achterstand aan. Martin Horn stond tegen Glenn Hofman na 20 beurten op een 15-20 achterstand, maar begon vanaf dat moment veel beter te draaien. Met de regelmaat van de klok ging hij meer scoren en stond na 30 beurten op een riante 30-25 voorsprong. Na twee nullen en een slotserie van drie caramboles trok hij de winst naar zich toe. Hofman bleef op 28 caramboles steken.

Loncelle vs Van de Ven

Op de andere tafel besefte Johan Loncelle in zijn partij tegen Harrie van de Ven dat de boog niet altijd gespannen kan zijn. Pas in de dertigste beurt kwam hij langszij, 30-30. In een spannende finale moest hij uiteindelijk na 37 beurten toch zijn meerdere erkennen in Van de Ven. Eindstand 39-40.

“We hadden natuurlijk op de volle winst gerekend, maar als je kijkt naar de laatste twee partijen mogen we gewoon blij zijn met een puntendeling”, aldus captain Ronny Hazewinkel.