Pensionado’s met Jolink en Gascoigne presenteren cd in Laren

0

LAREN – De Pensionado’s, met onder meer Bennie Jolink en Alan Gascoigne, presenteren hun nieuwe cd op 18 december in zaal Witkamp in Laren. Het album heet ‘Odi Profanum’. Sanne Hans (Miss Montreal) en Normaal-bassist Willem Terhorst zijn te gast.

Bezetting
De cd telt 12 nummers. Twee daarvan zijn covers. Bennie Jolink (Normaal) en Alan Gascoigne (voormalig Normaal-gitarist) zijn de bekendste namen in de band. Verder bestaan de Pensionado’s uit Ernst Wernicke (zang/bas), Stef Geurtzen (zang/gitaar) en Bennie Migchelbrink (zang/drums).

Kalm an
,,De Pensionado’s doet alles kalm an. Ok ’t maken van disse plaat hef negen moand gekost, moar wi-j hebt der net zo völ plezier an beleaft as an ’t maken van een kind. De bevalling kostte gin pien, het was alleen moar feest!”, zo laten de bandleden weten via een persbericht.

Voorprogramma
In het voorprogramma spelen de Traveling Wilburys NL. De Traveling Wilburys was een gelegenheidsband die in 1988 ontstond op initiatief van de voormalige Beatle George Harrison. De supergroep uit bestond verder uit Jeff Lyne (Electric Light Orchestra), Roy Orbison, Tom Petty en Bob Dylan. De gezamenlijke liefde voor deze band bracht enkele leden van Poor John en The Heinoos op het idee deze prachtige nummers weer nieuw leven in te blazen en deze – in tegenstelling tot het origineel – wél live te spelen.

Zondagmiddag
Zaal Witkamp is de plaats van handeling op zondag 18 december vanaf 15.00 uur. De toegangsprijs bedraagt 10 euro.

Kaarten zijn HIER te bestellen.

Hieronder een video van de Pensionado’s