Driebanders BC Bousema in finale landskampioenschap

0
Anno de Kleine tijdens zijn partij in Tilburg (foto: Jaap Gönning)

(Dit bericht is mede-gebaseerd op een persbericht van Jaap Gönning)
LOCHEM – Het driebandenteam van BC Bousema is finalist in de play-offs van de DKM Tools League en kan dus landskampioen worden. Maandagavond werd in Tilburg een 4-4 gelijkspel behaald tegen Cues&Darts. De eerdere thuisoverwinning (7-1) was ruim voldoende voor een plek in de finale. Deze wordt op Tweede Pinksterdag (6 juni) en zondag 12 juni gespeeld. Bousema speelt eerst thuis.

Al na de eerste twee partijen had het team van captain Ronny Hazewinkel de buit binnen. Anno de Kleine rekende in 28 beurten af met Huub Wilkowski (26-40) en Martin Horn kwam na 27 beurten remise overeen met Pierre Soumagne. Uiteindelijk eindigde deze tweede halve finale in een 4-4 gelijkspel.

Startblokken

“Mijn beide spelers kwamen goed uit de startblokken en met name Anno, die een vooral in het begin een zwak spelende Wilkowki trof zat halverwege bij de stand 3-22 al op rozen.
Zonder zich al te veel in te spannen maakte hij zijn partij na 28 beurten uit. Wilkowski kende toch een betere laatste kwart en kwam nog terug tot 26 caramboles.”

“Ook Martin kende in het eerste deel weinig problemen met zijn Franse tegenstander. Halverwege was het hier 12-27 en leek er geen vuiltje aan de lucht voor mijn kopman. Plotseling stokte de productiemachine en met pijn en moeite finishte hij als eerste. Soumagne moest toen nog één carambole maken in de nabeurt en dat was hem wel toevertrouwd”, aldus een gelukkige Hazewinkel.

Spanning

De laatste twee partijen gingen vervoglens uitsluitend nog om de eer. Spannend waren ze qua scoreverloop desondanks. BC Bousema gaat zich nu voorbereiden op de finale tegen SIS. Tegenvaller voor de Lochemers is wel dat Stefan Galla niet beschikbaar is tijdens die ultieme krachtmetingen. Ronny Hazewinkel moet het dan met vier spelers doen.