Driebanders Bousema verliezen in Oosterhout

0

LOCHEM/OOSTERHOUT – De driebandenspelers van Bousema Lochem zijn het nieuwe jaar met een nederlaag begonnen. In Oosterhout werd tegen De Eekhoorn een 6-2 nederlaag geleden.

Na twee gespeelde partijen stond het team van captain Ronny Hazewinkel al op een 4-0 achterstand. Zelf verloor hij van Jerry Hermans, de captain van de tegenpartij, in een lange partij in 36 beurten met 40-22 en ook op de andere tafel was Therese Klompenhpuwer niet opgewassen tegen Jack Wijnen. In een niet goed gespeelde partij door beide spelers was de man van de thuisclub misschien wel de meest gelukkige en won in 31 beurten met 40-28. Klompenhouwer produceerde in de nabeurt wel een serie van zeven caramboles.

Salman
In het tweede deel schotelden de beide kopmannen, Frans van Kuijk en Gokhan Salman, het publiek een mooie partij driebanden voor die uiteindelijk met 36-40 in 15 beurten door de man in dienst van Bousema werd gewonnen. Salman maakte in deze partij een serie van negen caramboles, maar Van Kuijk deed het net iets beter met een serie van tien.

Spilleman
Op de andere tafel ging de strijd tussen Kenny Miatton en Stefan Spilleman aanvankelijk gelijk op met een licht voordeel voor de man van de gasten. In het tweede deel van de partij liep Miatton uit naar 31-16 en dat was eigenlijk de break in de partij die door Miatton na 24 beurten werd gewonnen met 40-26.

Problemen
Door deze nederlaag stapelen de problemen om degradatie te ontlopen zich op, want Burgmans Biljarts won thuis verrassend van een gehavend Dallinga.com. Alleen met Hartje van Wanrooy, dat verloor tegen Eureka Billard, blijft het verschil vier punten maar wel in het nadeel van Bousema.