Lintje voor brandweerman Schulenbarg uit Barchem

0
De versierselen behorende bij Lid in de Orde van Oranje Nassau.

BARCHEM – Willem Schulenbarg uit Barchem heeft een koninklijke onderscheiding ontvangen voor zijn werk bij de vrijwillige brandweer. Burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve verraste Schulenbarg zaterdagavond (7/1) tijdens de nieuwjaarsreceptie van de brandweer van Barchem.

25 jaar
Willem Schulenbarg is 25 jaar lid geweest van de vrijwillige brandweer. In mei 1991 is hij, als aspirant bij de gemeentelijke brandweer van Lochem, bij de bluseenheid Barchem toegetreden tot de vrijwillige brandweer. Hij heeft tijdens deze 25 jaar verschillende functies uitgeoefend zoals brandweerman en brandweerchauffeur en sinds oktober 2010 was hij brandmeester met als functie bevelvoerder.

Volle tevredenheid
De burgemeester stelde dat Schulenbarg zijn taak altijd naar volle tevredenheid uitvoerde en dat de brandweer dag en nacht een beroep op hem kon doen. ,,Met zijn taken heeft hij, naast zijn werk als verkoper bij Sanidrome Fleming te Lochem, een langdurige bijdrage geleverd aan de openbare orde en veiligheid in de gemeente Lochem en omstreken.”

Het Kapittel voor de Civiele Orden zag hierin voldoende aanleiding om Willem Schulenbarg te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.