Driebanders Bousema pakken eindelijk punten

0
(foto: pixabay.com)

LOCHEM – Ze moesten er even op wachten maar zondagmiddag (9/10) pakten de driebandenspeler van Bousema dan toch eindelijk de overwinning waar ze zo naar smachtten. Thuis werd met 6-2 gewonnen van Burgmans Biljarts uit Bergeijk.

Middenmoot
,,Het was voor ons een zeer belangrijke wedstrijd. Bij verlies zou het gat met de middenmoot alleen maar groter zijn geworden en bij winst konden we weer omhoog kijken en was er ruimte ontstaan tussen de onderste twee teams en ons. Echt gemakkelijk ging het niet en het zag lange tijd uit naar een puntendeling”, aldus captain Ronny Hazewinkel.

Gelijk
Halverwege stonden de teams inderdaad nog gelijk. Zo had Therese Klompenhouwer weinig in te brengen tegen een sterk spelende Rick van Beers die de Wereldkampioene in 25 beurten versloeg met 24-40. Op de andere tafel trok Wesley de Jaeger de stand echter weer gelijk door Marco Janssen in 25 beurten te verslaan met 40-17, ondanks negen nullen op rij.

Voorsprong
In het tweede deel van de wedstrijd zette Murat Naci Coklu de thuisclub op een 4-2 voorsprong door via regelmatig spel te winnen van op Christian Rudolph. Na een 20-2 tussenstand na acht beurten ging de winst met 40-26 in 20 beurten naar de man uit Turkije.

Beslissing
De definitieve beslissing moest vallen in de partij tussen Stefan Galla en zijn Duitse landgenoot Ronny Lindemann. Vanaf het begin was het constant stuivertje wisselen en kort voor de eindstreep leek de winst nog naar Lindemann te gaan, maar in een spannende slot fase trok de man uit Gelsenkirchen in Lochemse dienst met 40-38 na 32 beurten aan het langste eind.