Driebanders Bousema blij met punt

0
(foto: pixabay.com)

LOCHEM – De driebandenspelers van het Lochemse Bousema/Lochem hebben na twee nederlagen op rij zondagmiddag een remise gespeeld tegen het bezoekende Team Eekhoorn uit Oosterhout. ,,Als je in twee partijen volledig wordt weggespeeld dan ben ik uiteraard blij met het punt dat we vanmiddag gepakt hebben”, aldus captain Ronny Hazewinkel na afloop.

Spilleman
Stefan Spilleman zat totaal niet in de wedstrijd tegen captain Jerry Hermans van het team uit Oosterhout. Na een 4-20 na 11 beurten werd het uiteindelijk 12-40 in de 26-ste beurt. Hermans bleef door deze zege voor de vierde keer op rij ongeslagen.

Klompenhouwer
Op de andere tafel kon Therese Klompenhouwer tegen de Belg Kenny Miatton maar moeilijk op gang komen en keek halverwege tegen een 19-21 achterstand aan. Na de pauze ging het stukken beter met de regerende wereldkampioene en toen zij in de 27-ste beurt een serie produceerde van zes caramboles was het gebeurd met haar tegenstander die volkomen stil viel. Met achtereenvolgens zes, één, twee, vier en één carambole bereikte zij na 34 beurten de 40 caramboles. Miatton bleef op 26 caramboles steken.

Motivatie
,,Ik kon mij in het eerste deel van de partij moeilijk concentreren, maar na de pauze ging het veel beter en toen ik ook zag dat Spilleman geen schijn van kans had was de motivatie om een goed resultaat te halen alleen maar groter”, aldus Klompenhouwer na afloop.

Galla
De andere twee partijen waren bijna een copy van de eerste twee. Zo won Jack Wijnen, die Kurt Ceulemans verving, in 26 beurten met 14-40 van Markus Galla en sleepte Stefan Galla uiteindelijk tegen Frans van Kuijk een wedstrijdpunt binnen na een zenuwslepend slot. De Duitser stond na 30 beurten op een 34-29 voorsprong, maar had toch voor het restant negen beurten nodig. Van Kuijk, die tot aan de pauze Galla goed kon bijhouden, kwam niet verder dan 32 caramboles met onder andere een misser in de nabeurt.

Galla was na afloop duidelijk: ,,Ich habe gewonnen!”