Driebanders BC Bousema stoten door met winst op A1 Biljarts

0
Foto ter illustratie (foto: LochemsNieuws)

(Door Jaap Gönning)
LOCHEM -De driebandenspelers van het Lochemse BC Bousema zijn ook na de vierde ronde in de DKM TOOLS eredivisie nog ongeslagen. In eigen huis werd het tegen het bezoekende A1 Biljarts uit Apeldoorn 6-2 na een tussenstand van 2-2. Captain Ronny Hazewinkel moest op het laatste moment zijn team wijzigen. Omdat Duitsland Nederland van een code rood voorzag, kon Stefan Galla niet aantreden.

Voor de tweede keer deze competitie moest Hazewinkel een beroep doen op Denekamper Stefan Lenting. Die bleek helaas niet opgewassen tegen captain Addy Wienk van A1 Biljarts. Vanaf het begin liep Lenting achter de feiten aan. Halverwege stond het nog 19-21, maar vanaf dat moment liet Wienk er geen gras over groeien en won hij na 35 beurten met 29-40.

Van Schaik

Op de andere tafel boekte Frans van Schaik zijn eerste overwinning van dit seizoen. Tegen Kay de Zwart stond hij halverwege na negen beurten al op een comfortabele 20-5 voorsprong en finishte na 24 beurten met een 40-18 overwinning.

Na de hervatting toonde Johan Loncelle opnieuw zijn uitstekende vorm. Dit keer was hij met 40-10 Jelle Pijl, geen onbekende in Lochem, met 40-10 de baas. In het begin kon de Hengeloër de Belg nog wel bijbenen, maar moest al snel zijn meerdere erkennen in Loncelle.

Kleine vs Bitalis

De partij tussen Anno de Kleine en Richard Bitalis moest bepalen of het winst, verlies of een puntendeling zou worden. Halverwege stond De Kleine na 20 beurten nog op een 16-22 achterstand, maar kreeg daarna steeds meer grip op de ballen en het laken waardoor hij de Fransman geen schijn van kans meer gaf. De Kleine trok uiteindelijk na 25 beurten met onder andere een serie van tien caramboles aan het langste eind. Hij had voor de laatste 24 caramboles slechts vijf beurten nodig.

Echte teamprestatie

“Dit was een echte teamprestatie. Het was alleen jammer dat Stefan in het tweede deel stil viel en misschien achteraf op beslissende momenten verkeerde keuzes nam waardoor zijn tegenstander mooie aanvangstoten kreeg”, aldus Frans van Schaik na afloop.