PvdA: ‘Kijk naar mogelijkheid gratis mondkapjes voor minima’

0
Mondkapjes in de supermarkt

LOCHEM/GORSSEL – De PvdA-fractie in de Lochemse gemeenteraad stelt vanavond (maandag 5/10) mondelinge vragen over mondkapjes voor mensen met een laag inkomen. Ook wordt gevraagd naar (on)mogelijkheid om 1,5 meter afstand in acht te houden in de binnenstad van Lochem.

[update] De antwoorden van het college op de vragen van de PvdA zijn inmiddels bekend. Lees HIER meer…

De PvdA reageert op het dringende advies van het Kabinet om mondkapjes te dragen in publieke binnenruimtes, zoals winkels en overheidsgebouwen. De eigenaar van zo’n voorzieningen kan het dragen van mondkapjes eisen.

Zorgen

De PvdA maakt zich zorgen over inwoners van de gemeente Lochem met een laag inkomen. ‘Hebben zij de financiële mogelijkheden om gezichtsmaskers aan te schaffen? En zo nee, hoe kunnen zij dan dit gezondheidsadvies volgen?’, zo luidt de vraag aan het college van B&W. De fractie vraagt of het college bereid is om te kijken naar de mogelijkheid om kosteloos mondkapjes te verstrekken aan de doelgroep.

1,5 meter

Daarnaast is er de vraag over het belang van 1,5 meter afstand en de zorg over plekken in de gemeente waar dit lastig is na te leven, zoals de Lochemse binnenstad. De vraag luidt: ‘Welke (aanvullende) maatregelen gaat het college nemen om elkaar op 1,5 meter te kunnen passeren (bijv. door belijning op de straat, borden plaatsen etc.)?’

Ook wil de PvdA weten of het college signalen heeft ontvangen over andere plekken waar het niet mogelijk is om elkaar op 1,5 meter te passeren?

Online te volgen

De vragen worden maandagavond vanaf 19.00 uur gesteld tijdens het vragenhalfuur, voorafgaande aan de tafelgesprekken en de gemeenteraadsvergadering. Ze worden meteen van een antwoord voorzien door het college. Omdat de raad digitaal en zonder publiek vergadert, kan dit worden bekeken via de livestream op www.lochem.nl.