Lochem pakt punt; Witkampers offside door corona

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM/LAREN – Sportclub Lochem heeft in het derde competitieduel het eerste punt gepakt. Tegen VVO uit Velp werd het op eigen veld 2-2. Witkampers Laren kwam niet in actie. Door een positieve coronatest werd uit voorzorg besloten om het eerste-, tweede- en het JO19-1-elftal niet in actie te laten komen.

VV Witkampers laat op de eigen website weten dat afgelopen week een speler van de selectie positief is getest op corona en dat aan de hand van een interne risico-inventarisatie is besloten om de genoemde elftallen niet te laten aantreden. Witkampers 1 zou een thuiswedstrijd tegen DVV uit Duiven hebben gespeeld.

Treffers

Sportclub Lochem is na twee nederlagen door het gelijke spel van dit weekend verlost van de hatelijke nul op de ranglijst. De doelpunten van de Lochemers vielen laat in de eerste helft en na dik 10 minuten in de tweede helft. De treffers van de tegenstander vielen echter steeds eerder zodat men achter de feiten aanliep.

In de wedstrijd werden drie gele kaarten uitgedeeld. Lochem pakte er daarvan twee, in de persoon van respectievelijk Dennis Hilferink en Guus de Groot.

Ranglijst

Op de ranglijst in de 3e klasse C schiet Sportclub Lochem nog niet veel op met het eerste punt. De club staat op nummer 12 (van 14). In het prille stadium van het seizoen is een spurt omhoog echter zo gemaakt. Witkamper staat voorlopig derde door 100 procent winst uit twee wedstrijden. Met nog een wedstrijd voor de boeg zit er nog meer in.

Programma

Als Witkampers volgende week weer kan spelen, treft het VV Doetinchem dat met een geweldig doelsaldo (+11) fier aan de leiding gaat. Sportclub Lochem speelt dan tegen Pax uit Hengelo (G), met vier punten uit drie wedstrijden. Beide clubs uit de gemeente Lochem spelen dan uit.