Draagvlakonderzoek Eefde wordt in Westervoort bejubeld

0
Foto ter illustratie. (bron: pixabay.com)

EEFDE/WESTERVOORT – Het kan verkeren. Terwijl Eefde Tegenwind – die het verzet tegen de komst van windturbines organiseert – zich afkeert van een door de gemeente Lochem gestart draagvlakonderzoek, wordt die aanpak elders bejubeld. Zoals in Westervoort.

Eefde
De krant Westervoort Post laat deze week wijkraadvoorzitter Ad Bleumink aan het woord. De wijkbewoners verzetten zich tegen de komst van 4 turbines op de Koningspley in Arnhem. ,,Bleumink ziet de plannen het liefst van tafel verdwijnen maar zegt ook: ,,Ik volg het intensief en kijk ook naar vergelijkbare projecten elders in het land, bijvoorbeeld in
Eefde. Dan zie je dat het ook anders kan’.” Arnhem heeft volgens hem nog geen enkele poging ondernomen om het draagvlak te peilen.”

Waarde
De plannen liggen er overigens al jaren en lijkt weinig schot in de zaak te zitten. Dat zorgt voor onzekerheid in de Westervoortse wijk die op 600 meter afstand ligt. De bewoners zijn bang voor geluid en slagschaduw, die de waarde van hun woningen mogelijk aantast.

Onderzoek
Bij het Lochemse draagvlakonderzoek worden 7500 huishoudens betrokken. Eefde Tegenwind nam geen plaats in de stuurgroep van het onderzoek omdat het vindt dat de belanghebbenden daarin oververtegenwoordigd zijn. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het bureau Enneüs uit Groningen.