Donaties zonnebloemlint nog zeer welkom

0
Foto ter illustratie (bron: freepik.com)

LOCHEM/GORSSEL – Zonnebloemen in akkerranden zijn in de gemeente Lochem al enkele jaren een succesnummer. In de gemeente Bronckhorst is het vorig jaar ook uitgerold. Voor dit jaar zijn donaties van inwoners en bedrijven nog zeer welkom. Met de bijdragen wordt het zaaigoed beschikbaar gesteld aan deelnemende boeren.

Zonnebloemen rond maisakker zien er niet alleen goed uit maar het is ook goed voor insecten en vogels. Inwoners en toeristen reageren er positief op. Het initiatief van de agrarische natuurvereniging ’t Onderholt kende een hoogtepunt in 2019 tot de mijlpaal van 25 kilometer aan bloemen in de gemeente Lochem werd bereikt.

Mepal doet mee

Boeren, burgers en bedrijven doen mee via crowdfunding. In Lochem is dit jaar Mepal aangehaakt als sponsor. Het bedrijf, dat bekend is van de kunststofproducten, staat achter de bevordering van de biodiversiteit in de regio. In een statement schrijft Mepal: ‘Het motto van onze organisatie ‘Creating happy memories’ en zeker in deze coronatijd is het genieten van de natuur in je eigen omgeving van grote waarde om samen mooie herinneringen te maken. We dragen hier graag aan bij.’

Crowdfunding

Het doel voor dit jaar is 20 kilometer in zowel Bronckhorst en Lochem. Dat is nog niet gehaald, dus de actie kan nog wel een zetje gebruiken. En de tijd begint te dringen want het zaaiseizoen komt eraan.

Alles over de crowdfundingsactie is te vinden op www.zonnebloemlint.nl.