Mepal benoemt Jan Pieter Schretlen tot nieuwe CEO

0
Jan Pieter Schretlen is de nieuwe topman van Mepal (foto: Mepal)

LOCHEM – Mepal heeft Jan Pieter Schretlen (1971) per 2 januari 2023 benoemd tot de nieuwe CEO. Hij volgt Rutger de Korte op, die na dertig succesvolle jaren heeft besloten het stokje over te dragen. Met Schretlen meent Mepal veel nieuwe kennis en internationale ervaring in huis te hebben gehaald.

De nieuwe man heeft vooral ervaring op het terrein dat in jargon FMCG wordt genoemd. Die afkorting staat voor Fast Moving Consumer Goods. Zo werkte hij voor Sara Lee, Douwe Egberts en Refresco. Laatstelijk was hij actief voor Jack Link’s, dat bij consumenten vooral bekend is van de ‘hoge-eiwitten-snacks’ als Jerk Beefy, dat onder zijn leiding een flinke groei doormaakte in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Groeikoers

Schretlen ziet het als zijn missie om als nieuwe baas van Mepal de ook nu al indrukwekkende groeikoers van Mepal voort te zetten: “Mepal is een prachtige organisatie met een rijke historie. Ik zie het als een uitdaging om op dit sterke fundament Mepal’s groei ambitie internationaal verder uit te bouwen. De producten van Mepal zijn onmisbaar voor thuis en onderweg en ik zie daarom ook veel mogelijkheden voor het toetreden tot nieuwe markten inclusief e-commerce en innovatie.”

Eind 2021 kwam Mepal deels in Britse handen. Het private-equity fonds 3i Group nam een belang in het Lochemse bedrijf. Tot dezelfde groep behoren onder meer ook Action en Basic Fit. Mepal wilde op die manier kapitaal aantrekken om te groeien. De nieuwe CEO lijkt goed te passen bij die groeiambitie.

Afzetmarkten

Mepal is producent van onder meer kunststofserviesgoed, opbergdozen, broodtrommels en drinkbekers. Vrijwel alle producten worden in Nederland geproduceerd. Tot nu toe zijn Nederland en Duitsland de belangrijkste afzetmarkten. Er werken zo’n 130 mensen, waarvan een groot aantal op zogeheten beschermde werkplekken. De omzet bedroeg in 2021 ruim 70 miljoen euro.

De slogan ‘Mepal. Voor altijd.’ geeft aan dat de producten – ondanks dat ze van kunststof zijn – duurzaam zijn. Door een aantrekkelijk design en haast onverwoestbare kwaliteit zijn consumenten niet snel geneigd om Mepal-producten weg te gooien. Ze zijn bovendien gemaakt van 100 procent recyclebare materialen.