Deugniet: alternatieve dancemuziek met Lochemse roots [video]

0
Het dj-duo Holtslag & Brandt in actie tijdens de showcase van Deugniet op 23 juni. (foto: Jorrit van der Kolk)

(Bericht – met toestemming – gebaseerd op een langer verhaal van contactzutphen.nl)
LOCHEM – Deugniet is de naam. Nee, geen kinderdagopvang of iets dergelijks maar een platform voor alternatieve dancemuziek dat vanuit Lochem aan een (online) opmars bezig is. Oprichter is Lochemer Ingmar Brandt en de bakermat is het Stadshuus.

Lees onderaan dit bericht over de eerste Clubnacht in de Stadslounge (schouwburg) op zaterdag 16 september.

Deugniet is een evenementenorganisatie die ontstaan is uit passie voor house en techno. Ingmar Brandt is al sinds het begin van deze eeuw in de ban van alternatieve dancemuziek. Aanvankelijk als bezoeker maar al snel ook als dj. Brandt maakte deel uit van een duo met Bert Sligman onder de illustere naam De Gewaagde Zwagers. Ze waren onder meer te vinden op het regionaal bekende Pathfinder Festival. Ook elders in het land werden ze gevraagd.

Collectief 0573
Later volgde het dj-collectief 0573 dat aan de weg timmerde in de technoscene. Plaatselijk werden Het Station (toen nog discotheek) en café Pinot (ook ter ziele) bespeeld. Ingmar Brandt ontpopte zich al snel als een organisatietalent. Ondanks de teloorgang van het plaatselijke uitgaansleven besloot hij met zijn muzikale kornuiten om Lochem weer wakker te schudden.

City Hall Sessions
In home-studio’s, weggewerkt op zolderkamers, wordt nog altijd veel gemixt door de (woud-be) dj’s. Deugniet wil de liefhebbers en hun werk een platform bieden. Dankzij het web en social media is the sky the limit als het gaat om het bereiken van liefhebbers van de muziek. Vorig jaar november ging City Hall Sessions Radio (CHSR) van start, in het jongerencentrum in de kelder van het Stadshuus aan de Markt. Er werd een video gestreamd en dat viel in de smaak.

De eerste uitzending trok zo’n 1500 views. Dat was aanleiding om elke vrijdag sets van dj’s uit de regio uit te zenden. In maart werden dj’s uit het hele land betokken bij een avond en nacht lang house en techno. De online bekendheid groeide als kool. Dat vroeg om een professionelere organisatorische aanpak en zo werd Deugniet geboren. Ingmar Brandt werkt in samen met Jelle Holtslag, Rik ten Dolle, Kevin Woelders en Thomas Renckens. Zde delen de passie voor alternatieve dance.

Lochemse Stadslounge
De Lochemse Stadslounge is de plek waar Deugniet de eerste muziekevenementen ontplooit. Op 23 juni werd een showcase gehouden met acts als Holtslag & Brandt, Magistraal Soundsystem, Thomas Latour, Risiko, Steffie Ditzel, Ovis, Röller & Stèph en dr. Walibi. Uiteraard was alles ook toen weer online te volgen via de stream.

16 september: Deugniet Clubnacht

Op zaterdag 16 september vindt het eerste officiële Deugniet-evenement plaats in dezelfde Stadslounge.  Iedereen is welkom bij de Clubnacht die van 22.00 tot 4.15 uur wordt gehouden.

De droom van de Deugnieten? In het spoor van de rijke Lochemse muziekhistorie treden en het Openluchttheater bespelen.

De video’s van City Hall Sessions Radio en informatie over de komende events van Deugniet zijn terug te vinden op Facebook.

www.facebook.com/wijzijndeugniet
www.facebook.com/chsr.tv