Derby Witkampers-Lochem donderdag om 19 uur

0
c-2018 LochemsNieuws

LAREN/LOCHEM – De gemeentelijke derby tussen Witkampers en Sportclub Lochem begint donderdagavond om 19.00 uur op het Leussinkpark in Laren. Eerder gold 19.15 uur als aanvangstijd maar om ook aan het eind nog voldoende daglicht te hebben is dit dus met een kwartier vervroegd.

De derby werd op 18 maart afgelast vanwege winterse perikelen. Daarom staat het nu als inhaalwedstrijd op donderdagavond geprogrammeerd.

Belangrijk
De punten zijn voor beide ploegen belangrijk in de slotfase van de competitie in de klasse 3B. Witkampers moet zich nog definitief bevrijden van de gevarenzone en Lochem moet alles-op-alles zetten om aansluiting te houden bij de top-3.

Slechte reeks
Zowel Lochem als Laren hebben geen geweldige reeks achter de rug. Sportclub Lochem won er van de laatste 5 wedstrijden slecht één. Twee keer werden de punten gedeeld en de laatste 2 wedstrijden werden verloren. Witkampers had een soortgelijke reeks met één overwinningen, twee gelijke spelen en twee verloren matches. Afgelopen zondag waren de druiven zuur omdat thuis tegen hekkensluiter Turkse Kracht ‘slechts’ gelijk werd gespeeld.

Publiek
De derby trekt altijd veel publiek en de verwachting is dat dit donderdag niet anders zal zijn. In Laren zijn ze klaar voor een invasie van bezoekende supporters uit Lochem. Velen van hen komen in colonne per fiets naar het Leussinkpark. Tijdens de wedstrijd zijn de supporters van beide clubs rivalen, maar ervoor en erna is de sfeer altijd meer dan goed.

Lochemers die later op de avond terugkeren kunnen op de Kleine Markt verder feesten (of treuren). Daar is dan namelijk de Oranjenacht in volle gang.