Programma Koningsdag en Koningsnacht in Almen

0
De coverband PREZZ speelt tijdens de allereerste Koningsnacht van Almen (foto: PR)

ALMEN – Ook Almen viert vrijdag weer Koningsdag. Het programma is gevarieerd maar ziet er voor de vaste bezoekers ook vertrouwd uit. Helemaal nieuws is de Koningsnacht, dat samen met de jeugdcommissie is georganiseerd in dorpshuis Ons Huis.

Donderdagavond treedt de coverband PREZZ op. Het begint om 21.00 uur. De avond wordt afgesloten met de ludieke verkiezing van het ‘Almens Koningspaar’.

Programma Koningsdag
Op de grote dag zelf is er voor alle leeftijden van alles te beleven rondom de brandweerkazerne. Om 9.00 uur ’s morgens zal de vrijwillige brandweer de kerkklokken luiden en om 11.30 uur begint het programma met een aubade bij ‘De Linde’, met zang van de Almense schooljeugd. Zij worden begeleid door Muziekvereniging Juliana. De kinderen worden verzocht om een bloem met een lange steel mee te nemen, die ter plekke worden samengesmeed tot een mooi boeket.

Balonnen
Direct na de aubade volgt het oplaten van de ballonnen. Ieder kind kan een ballon oplaten,
die bij gunstige weersomstandigheden verre reizen kunnen gaan maken. De uitslag wordt bekend gemaakt tijdens het Almens Feest in juni. De organisatie – Oranjevereniging Ons Vorstenhuis – benadrukt dat in Almen al jaren gebruik wordt gemaakt van biologisch
afbreekbaar materiaal voor zowel de ballonnen als de linten.

Terras
Vanaf 12.00 uur is de brandweerkazerne geopend en ingericht als (gedeeltelijk overdekt)
terras, waar men terecht kan voor een kop koffie, een hapje en een drankje. Voor kleinere kinderen is er een springkussen.

Rond 12.00 uur gaat ook de Oranjemarkt open. Daar presenteren zich diverse verenigingen, instellingen en particulieren door middel van een spel of de verkoop van goederen. De Berkelbloazers zorgen voor de muzikale omlijsting.

Spelletjes
Voor alle kinderen van de basisschool zijn er, ook vanaf 12.00 uur, allerlei spelletjes rond het schoolplein. Tussen 12.00 en 14.00 uur kunnen belangstellenden zich inschrijven voor een fietstocht.

Ieder kind kan vanaf 13.30 uur een eigen plekje inrichten en overtollig speelgoed, boeken
of andere spullen te koop aanbieden op de Kleedjesmarkt. Het feest hoeft het ook die middag niet zonder live-muziek te doen: op het podium staat dan de feestband Duo B-Normal.

Angry Birds
De Jeugdcommissie van de Oranjevereniging houdt ook dit jaar op geheel eigen
wijze een hilarische activiteit. De titel ‘Levend Angry Birds’ is alvast veelbelovend.

Meer info op: oranjeverenigingalmen.nl