Degradatiezorgen driebanders Bousema nemen toe

0
Foto ter illustratie
LOCHEM – Na opnieuw een nederlaag ‘thuis’ in Doetinchem tegen TOVV/Royal Pro uit Vlaardingen nemen de degradatiezorgen voor de driebandenspelers van Bousema verder toe. De Lochemers moesten naar de Veemarkt in Doetinchem uitwijken omdat in hun thuishonk Bousema een darttoernooi werd gehouden.
 
Na twee gespeelde partijen keek het team van Ronny Hazewinkel al tegen een 1-3 achterstand aan. Uiteindelijk werd het een 3-5 nederlaag. Een uitslag waar Bousema de laatste tijd een abonnement lijkt te hebben.
 
Spilleman
Stefan Spilleman kon het niet bolwerken tegen de Fransman Richard Bitalis en
verloor na 44 beurten met 31-40. Op de andere tafel ontspon zich een spannende partij tussen Stefan Galla en Birol Uymaz. Het was constant stuivertje wisselen maar het was de Duitser die als eerste na 29 beurten uitging. Met de nabeurt had de man uit Turkije geen moeite en zo eindigde deze partij in een 40-40 remise.
 
Coklu
De partij tussen Murat Naci Coklu en Nikos Polychronopoulos ging aanvankelijk gelijk op, maar na tiende beurt nam de Griek in Vlaardingse dienst het initiatief en speelde eigenlijk vanaf dat moment een gewonnen partij. Hij kende alleen een moeilijke finish want voor de laatste vier caramboles had hij maar liefst acht beurten nodig om uiteindelijk de laatste carambole in de 27ste te maken. Coklu kwam niet verder dan 33 caramboles.
 
Klompenhouwer
Op de andere tafel leek Frans van Schaik van TOVV met rasse schreden op de finish af te
gaan en stond halverwege zelfs op een 11-20 voorsprong tegen Therese
Klompenhouwer. Maar door onder andere een serie van acht caramboles
van Klompenhouwer in beurt 22 bracht de spanning terug in de partij. Via 33-
36, 36-38 en 39-38 40-38 in de veertigste beurt de meervoudige Nederlands- en Wereldkampioene met 40-38 de eer voor Bousema.
 
Sneu
,,Het is opnieuw sneu dat we niet minimaal een punt hebben gehaald, want dat zat er toch wel in. Wat de reden is, is moeilijk te zeggen. Als je ziet hoe Therese Klompenhouwer uit een verloren positie toch nog de volle winst pakt, dan geeft me dat weer een sprankje hoop dat het ons zal lukken om klassenbehoud te bewerkstelligen”, aldus captain Ronny Hazewinkel na afloop. Hij voegde er nog aan toevoegde dat de nederlaag van Coklu wel
een echte domper was.