De Slagen Packaging start in oktober op Aalsvoort Lochem

0
De Slagen Packaging vestigt zich op Aalsvoort-West in Lochem. (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – De Slagen Packiging bouwt momenteel een nieuwe hal op bedrijventerrein Aalsvoort-West. In oktober wil het bedrijf de activiteiten vanuit Enter verhuizen naar Lochem. De Slagen Packaging maakt en verkoopt speciale houten verpakkingen voor transport en opslag.

Wethouder Jan Kottelenberg overhandigt de sleutel aan directeur Frank van de Raadt. (foto: LochemsNieuws)
Wethouder Jan Kottelenberg overhandigt de sleutel aan directeur Frank van de Raadt. (foto: LochemsNieuws)

Welkom
Wethouder Jan Kottelenberg heette De Slagen woensdagmiddag (24/8) welkom in Lochem door symbolisch een sleutel te overhandigen aan directeur Frank van de Raadt van de nieuwkomer. Het bedrijf bestaat sinds 2007 en houdt kantoor in Markelo. De hal voor productie en opslag in Enter werd te klein en in Lochem werd een nieuwe locatie gevonden.

Groei
,,Ondanks het feit dat we zijn gestart aan het begin van de economische crisis zijn we constant gegroeid”, aldus Van de Raadt. Hout kan wedijveren met kunststof verpakkingen omdat er minder energie nodig is voor de productie. Door de kisten met scharnieren vouwbaar te maken zijn de transportkosten lager.

Finland
In tegenstelling tot collega Meijlink in Borculo – die speciale houten kisten voor eenmalig transport maakt – maakt De Slagen meest series. Die worden grotendeels in Finland door Savopak gemaakt. In de nieuwe hal in Lochem wordt een voorraad aangelegd van de verschillende maten. De productie bestaat meest uit het onder de kisten monteren van pallets. Verder verkoopt De Slagen speciale gereedschapskisten en dergelijke.

Kantoor
Op termijn is het de bedoeling om ook het kantoor in Lochem te vestigen, op een verdieping in de hal. Om veel werkgelenheid gaat het nog niet. Bij De Slagen werken 7 mensen. In de productie in Lochem werken in eerste instantie twee en later wellicht vier medewerkers.

Tevreden
Wethouder Jan Kottelenberg is desondanks tevreden over de komst van het bedrijf. Aalsvoort-West loopt daardoor de komende tijd redelijk vol. Eerder werd al bekend dat het afvalbrengpunt, dat zich nu nog bij Hoftijzer in Zwiep/Barchem bevindt, er wordt gevestigd. Ook gemeente zelf gaat er de buitendienst een eigen plek geven en een projectontwikkelaar werkt aan de realisatie van een bedrijfsverzamelgebouw.