Mobiele werkplaats op vrachtwagen brandt uit

0
De brand woedde in de blauwe container rechts op deze opname van de webcam op de kruising (bron: verkeerscam provincie Gelderland)

LOCHEM – Een mobiele werkplaats, die zich op een vrachtwagen bevond, is maandagmiddag uitgebrand. Het gebeurde bij de kruising van Aalsvoort en Kwinkweerd. De felle brand beperkte zich tot het interieur van de container. Deze brandde compleet uit. De vrachtwagen bleef gespaard.

De chauffeur zette zijn voertuig op een parallelweg. Door de rook en de inzet de brandweer was het verkeer op de doorgaande weg (N332-N346) enige tijd gestremd. De brandweer doofde het vuur en toen besloten werd de container achter te laten op de plek van het ongeluk voor latere afvoer. De vrachtwagen kon verder. De combinatie is van een machinehandel en constructiebedrijf uit Keijenborg.

Oorzaak onbekend

Later op de middag werd de plaats van handeling gereinigd, zoals is te zien op de bijgaande opname van een verkeerscamera van de Provincie Gelderland. Hoe de brand kon ontstaan is nog onduidelijk. Mogelijk heeft het iets te maken met eerdere werkzaamheden in de container.