‘De Graafschap wil als 19de club in eredivisie blijven’

0
Stadion de Vijverberg in Doetinchem

DOETINCHEM – De Graafschap gaat mogelijk via de rechter proberen af te dwingen dat de club als 19de in de eredivisie mag spelen. Dat meldt Omroep Gelderland dinsdag.

Eerst wordt een gesprek  tussen de clubleiding en KNVB-baas Bert van Oostveen afgewacht. Dat wordt donderdag in Zeist gehouden. De Graafschap zegt oplossingen te willen horen die recht doen aan alles wat de bond de club de afgelopen weken allemaal ‘heeft aangedaan’.

Geld
Als de KNVB De Graafschap niet als 19de club in de eredivisie wil laten spelen kan de clubleiding zich een financiële genoegdoening ook voorstellen. Als het allemaal onbevredigend is, is de kans groot dat de Doetinchemmers naar de rechter stappen.

FC Twente
Martine Zuil, directeur commercie en marketing bij De Graafschap, zei tegen Omroep Gelderland dat het geen primair doel is om FC Twente uit de eredivisie te stoten, maar ze sluit ook niet uit dat dit het uiteindelijke gevolg zal zijn.

Uitstel competitie
De Graafschap kan de rechter vragen om de start van de competitie uit te stellen in afwachting van een definitief oordeel. Voorzitter Mos zegt niet uit de zijn op zulke chaotische toestanden omdat de club dan vermoedelijk heel Nederland over zich heen krijgt.