Oud-Lochemer Art Langeler wordt directeur voetbalontwikkeling bij KNVB

0
Art Langeler (l), hier met bondscoach Ronald Koeman, wordt directeur voetbalontwikkeling bij de KNVB (foto: KNVB)

LOCHEMER – Art Langeler (47) wordt de allereerste directeur voetbalontwikkeling bij de KNVB. Hij maakt voortaan deel uit van het directieteam en gaat onder meer samenwerken met de eveneens net benoemde directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma. De oud-Lochemer stopt als trainer van Jong Oranje.

Volgens de KNVB voldoet Langeler het beste aan het profiel voor de splinternieuwe functie. Hij wordt verantwoordelijk voor de breedtesport, de voetbalopleidingen (KNVB Academie) en het jeugd-topvoetbal, waaronder de vertegenwoordigende elftallen jongens O15 t/m O18 en meiden O15 t/m O20.

Jong Oranje
Het gaat om een full-time functie die niet is te combineren met het trainerschap van Jong Oranje. Maar hoewel hij op 1 mei begint aan zijn nieuwe klus, begeleidt hij Jong Oranje nog wel tijdens de Zuid-Amerika trip van 22 tot en met 31 mei.

De Lochemer was vanaf 1 juli 2017 full-time coach van Jong Oranje, maar combineerde die functie al wat langer met zijn baan als hoofd jeugdopleiding bij PSV. Tegen LochemsNieuws zei Art Langeler kort geleden dat hij op termijn graag weer clubtrainer wilde worden, maar dat hij zich eerst wilde focussen op het halen van het EK onder 23 jaar van 2019 en via die weg mogelijk zelfs de Olympische Spelen van 2020.

Ideale kandidaat
,,We hebben na een intensieve selectie binnen en buiten de KNVB uiteindelijk in eigen huis de ideale kandidaat gevonden. We zijn erg blij hem aan te kunnen stellen”, aldus Eric Gudde namens de directie op de website van de KNVB. ,,Art past precies in het profiel van directeur Voetbalontwikkeling. De juiste man op de juiste plaats. Hij heeft een voetbalachtergrond op alle denkbare niveaus, als trainer én als speler, waarvan vier jaar als hoofd opleidingen bij PSV en 4 jaar als hoofdtrainer bij PEC Zwolle. Bovendien voltooide Art de Academie voor Lichamelijke Opvoeding.”

Het interview dat LochemsNieuws kort geleden had met Art Langeler verscheen in de jubileumkrant van Sportclub Lochem. Het werd afgelopen zondag op deze site geplaatst om de club afgelopen wee precies 100 jaar bestond. Lees het HIER.