Programma Sportclub Lochem en VV Witkampers bekend

Eerste derby op 30 september!

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM/LAREN – De KNVB heeft vrijdag (17/8) het programma voor de amateurcompetities bekendgemaakt. Voor Sportclub Lochem en VV Witkampers begint het seizoen op 23 september. Een week later (30/9) volgt meteen de eerste derby tussen Laren en Lochem. Witkampers speelt dan thuis. Op 17 februari ontvangt Lochem de Larenaren thuis.

Wie de eerste teams eerder in actie wil zien kan terecht bij de eerste bekerwedstrijden die nog voor de competitie beginnen. Lochem 1 komt op zondag 2 september voor het eerst in actie tegen Markelo 1. Lochem speelt thuis.

Beker
Witkampers komt in het eerste bekerduel in actie tegen EGVV uit Gelselaar. Witkampers speelt formeel thuis maar de KNVB meldt op de website dat de wedstrijd in Gelselaar wordt gespeeld. Dit kan te maken hebben met de toestand van de velden (zie hieronder).

Wat betreft de competitie moet Lochem op 23 september aantreden tegen een van de drie nieuwkomers in de klasse 3B: Robur et Velocitas uit Apeldoorn. Witkampers speelt de eerste wedstrijd uit tegen SV Helios in Deventer.

Droogte
De droogte van de afgelopen tijd speelt veel verenigingen parten. Met name de bekerduels komen voor veel ‘terreinknechten’ aan de vroege kant. Omdat de landelijke verschillen in de kwaliteit van de velden groot is, zet de KNVB in op lokaal maatwerk. Uitgangspunt is dat de wedstrijden zo veel mogelijk moeten doorgaan.

Kunstgras
Clubs die niet kunnen spelen op natuurgras en beschikken over een kunstgrasveld zijn verplicht op de bekerwedstrijden daar te spelen. Lochem beschikt over kunstgras, Laren niet. Verenigingen die in dezelfde regio actief zijn worden verzocht om zoveel mogelijk samen te werken om de wedstrijden door te laten gaan. Het is dus denkbaar dat wedstrijden worden gehouden op het kunstgras van een derde club.

Ook is het mogelijk om in overleg met de bond te kiezen voor het omdraaien van thuis-uit of om een andere datum te kiezen. Dit kan zowel eerder als later zijn.

Inhalen

Mochten bekerwedstrijden onverhoopt worden afgelast, dan kunnen ze op een later moment worden ingehaald. In onderling overleg tussen clubs en KNVB kunnen bekerwedstrijden na aanvang van de reguliere competitie ook doordeweeks worden afgewerkt. Uiteraard dienen al deze bekerwedstrijden vóór de vervolgronde te zijn gespeeld.

Plannen om de start van de competitie uit te stellen in verband met de toestand van de velden zijn er nog niet. Maar uit het feit dat de KNVB dit zo meldt kan worden afgeleid dat het denkbaar is dat deze maatregel wordt genomen.