BC Bousema delft onderspit in derby tegen Prinsen Haarlo

0

(door Jaap Gönning)
LOCHEM/HAARLO – De driebandenspelers van het Haarlose HCR Prinsen hebben zondag inLochem verdiend de Achterhoek derby tegen het nog ongeslagen BC Bousema gewonnen.

Halverwege was de wedstrijd nog in evenwicht door overwinningen van respectievelijk Frans van Schaik op Jelle Pijl, 40-18 in 27 beurten en van Anno de Kleine op Wesley de Jaeger. De Helmonder versloeg de Belg in 31 beurten met 24-40.

Orde op zaken

In het tweede deel stelde de ploeg van captain Dinand Prinsen orde op zaken door overwinningen van Dick Jaspers en Eddy Leppens. Jaspers won in 18 beurten met 18-40 van Johan Loncelle en Leppens trok in 23 beurten met 30-40 tegen Stefan Galla aan het langste eind.

Verdiend

,,Ik denk dat wij vanmiddag verdiend gewonnen hebben”, aldus Prinsen na afloop. ,,Arno de Kleine speelde vandaag weer op het niveau wat wij van hem mogen verwachten, Dick Jaspers kwam, ondanks een paar nullen op rij na de hervatting, geen moment in gevaar en Leppens trok in het tweede deel het initiatief naar zich toe na een gelijk opgaand begin. Jammer was alleen, dat Jelle Pijl zijn goede vorm van de laatste twee partijen niet kon doortrekken.”

Gehoopt op een punt

Captain Ronny Hazewinkel van C Bousema kon dit allen maar beamen. ,,We hadden gehoopt op een punt, maar toen het na twee partijen 2-2 stond moest er wel een wonder gebeuren wilden we dat punt ook inderdaad binnen halen. Johan Loncelle en Stefan Galla waren echter een maatje te kleine voor Dick Jaspers en Eddy Leppens. Maar we zijn blij met vijf punten uit vier wedstrijden. Die pakken ze ons niet meer af.”