‘De Tool’ van WILA wint Nationale Staalprijs 2022

0
'De Tool' van WILA Lochem aan de Kwinkweerd (foto: Edith Verhoeven/PR WILA)

LOCHEM – De nieuwe productielocatie van WILA aan de Kwinkweerd in Lochem heeft de Nationale Staalprijs gewonnen in de categorie industrie. Onder de naam ‘De Tool’ is op de nieuwe locatie ingezet op het welzijn van de medewerkers van het bedrijf dat 24/7 operationeel is. ‘…oog voor detail en veel aandacht voor de gebruiker’, aldus de jury.

Die jury stond onder leiding van de bekende architect Sjoerd Soeters. Veel lof was er voor het gegeven dan WILA als opdrachtgever van de nieuwbouwlocatie het personeel
heeft betrokken bij de planvorming. ‘Het gebouw is niet alleen zeer functioneel en efficiënt, er is ook veel daglicht, groen en zicht op de buitenomgeving. Door de open structuur staan alle medewerkers altijd met elkaar in contact. Dit alles draagt bij aan het werkplezier en de prestaties.’

Marktleider

WILA is een belangrijke werkgever in Lochem. Het bedrijf is marktleider op het gebied van high-tech systemen en gereedschappen om staal te buigen. Voor keukenapparatuur tot aan plaatmateriaal voor de scheepsbouw. WILA heeft al sinds jaar en dag een vestiging aan de Goorseweg in Lochem.

Het gebouw is ontworpen door Maas Kristinsson Architecten, met hoofdkantoor in Lochem.

Nationale Staalprijs

De Nationale Staalprijs bestaat sinds 1971 en wordt tweejaarlijks gehouden. Er zijn vijf categoriën: utiliteitsbouw, industriebouw, woningbouw, infrastructuur en karakteristieke stalen bouwdelen.