SWL-winkeltje Scheperskamp 2 dagen open voor iedereen

0
Foto ter illustratie (bron: freepik.com)

LOCHEM – Het winkeltje in hotel De Scheperskamp werd ingericht voor Oekraïners die daar de afgelopen maanden werden opgevangen. De tijdelijke bewoners worden elders ondergebracht. Aanstaande donderdag en vrijdag worden de spullen uit het winkeltje beschikbaar gesteld aan iedereen die daar behoefte aan heeft. Het gaat onder meer om kleding, babyspullen en speelgoed. Alles mag gratis weg.

 

Het winkeltje wordt gerund door een team van vrijwilligers van ‘Lochem Doet’, een initiatief van de Stichting Welzijn Lochem (SWL). Er bestond zelfs de mogelijkheid om kleren te laten verstellen als iets niet meteen goed paste. De spullen werden ingebracht door Lochemers. Het voorzag in een behoefte maar de mensen uit het hotel zijn meest al verplaatst naar onder meer Europarcs Lochem of de Bloemenkamp in Gorssel. Maar er zijn ook mensen naar andere gemeenten verhuisd. Op 1 november moet De Scheperskamp leeg zijn. 

Twee dagen

Wie behoefte heeft aan spullen uit het winkeltje in het hotel kan donderdag en vrijdag terecht tussen 10.00 en 16.00 uur. Er worden aan de deur geen vragen gesteld, dus iedereen die meent deze hulp nodig te hebben kan er terecht.