‘Geen gratis compost om verenigingen niet te dwarsbomen’

0
Foto ter illustratie (bron: freepik.com)

LOCHEM/GORSSEL – Inwoners van de gemeente Lochem konden dit jaar geen aanspraak maken op gratis compost, dat afvalbedrijf Circulus jaarlijks uitdeelt. Het geldt als beloning voor het (goed) scheiden van afval. De verklaring dat Lochem niet meer meedoet moet worden gevonden in het feit dat de gemeente verenigingen, die in ‘t voorjaar met plantjes en potgrond langs de deur gaan, niet wil dwarsbomen.

De fractie van Gemeentebelangen (GB) in de gemeenteraad stelde er maandag vragen over. Op 23 maart konden inwoners van meerdere gemeenten in het werkgebied van Circulus gratis compost afhalen. Het douceurtje ging aan Lochemers voorbij. Wethouder Ria Leliveld kwam met de verklaring over de verenigingen.

Best duur

Uit het antwoord op de vraag van GB of er wellicht een financiële reden was, kwam een ontkennend antwoord.  Maar wel met de toevoeging dat de geste best veel geld kost, namelijk zo’n 50 cent per inwoners. Een snelle rekensom leeft dat de gemeente dus ruim 17.000 euro zou moeten neertellen voor het ‘cadeau’.