Corte Kolumn: ‘Onze man/vrouw in Den Haag’

0
c-2021 LochemsNieuws

In de ‘Corte Kolumn’ ventileert de redactie een mening. Soms lichtvoetig, dan weer serieuzer. Het gaat meest over typische Lochemse zaken of over de gevolgen van actuele ontwikkelingen op de gemeente en de regio. De lezer hoeft het er uiteraard niet mee eens te zijn. Het motto is: Een andere mening lezen houdt de geest scherp en kan voor nuancering zorgen. En, zoals de naam al doet vermoeden: we proberen het kort te houden…

Aflevering 1

‘Onze man/vrouw in Den Haag’

De verkiezingen voor de Tweede Kamer komen eraan. Iedereen heeft inmiddels wel de kandidatenlijsten op de deurmat gevonden. Formaat tafelkleed. Je zou kunnen zeggen dat er wat te kiezen valt, maar 30 partijen is wel erg veel. In andere kieskringen dan de onze schijnen het er nog meer te zijn.

Maar deze verkiezingen zijn voor ons, als inwoners van de gemeente Lochem, historisch te noemen. Het zal niet vaak zijn voorgekomen dat maar liefst twee inwoners van de gemeente verkiesbaar zijn. ‘We’ hebben Marleen van der Meulen van D66 en Erik Haverkort van de VVD in de race. Ze komen respectievelijk uit Eefde en Gorssel en zijn momenteel fractievoorzitter van hun partij in de gemeenteraad.

‘Kiest lokaal’

Erik Haverkort

‘Koopt lokaal’, is momenteel een veelgehoorde oproep. Daar zouden we ‘kiest lokaal’ aan toe kunnen voegen. Volgens analisten zijn er nog veel zwevende kiezers. Wie het echt niet weet en toch gaat stemmen zou zo’n plaatselijke kandidaat kunnen overwegen. LochemsNieuws gaat geen politieke partijen promoten maar mensen in de landelijke politiek die weten hoe het leven hier reilt en zeilt kan voordelig zijn. Marleen en Erik kennende zijn ze zeer benaderbaar en dat blijven ze waarschijnlijk ook wel als ze naar Den Haag mogen afreizen.

Voorkeurstemmen

Marleen van der Meulen

Beiden kunnen de stemmen uit Lochem en de regio goed gebruiken. Erik Haverkort maakt als nummer 40 op de lijst van de VVD een goede kans. Marleen van der Meulen staat op de 38e plaats bij D66 en dat is op basis van de peilingen vermoedelijke te laag voor een zetel. Maar voorkeurstemmen kunnen alles anders maken.

Nogmaals: Geen promotie van welke partij dan ook, maar de personen zijn van harte aanbevolen. Zodat we binnenkort kunnen spreken van ‘Onze man/vrouw in Den Haag.’

Meer lezen?
Een interview met Marleen van der Meulen is HIER te lezen.
Een interview met Erik Haverkort staat HIER.

Bekijk hieronder ook de verkiezingsuitzending van Allemaal1.tv waarin beide kandidaten zichzelf voorstellen via een elevator pitch: